Maria Grapini şi aventura lingvistică pe Facebook: „Ninsoarea si viscolul a adus dimineti mai putin bune la multi oameni“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maria Grapini, ministrul IMM-urilor, Mediului Afacerilor şi Turismului, are cont pe Facebook şi opinii de exprimat, îndemnuri pentru prietenii săi. Totuşi, Maria Grapini ajunge de multe ori să comită greşeli gramaticale în textele sale, la fel cum s-a întâmplat într-unul recent.

Maria Grapini a vrut să înceapă ziua cu un gând bun pentru fanii săi şi a formulat un mesaj potrivit pe care să-l publice pe Facebook. Mesajul a fost publicat, dar nu a avut toată gramatica la el pe lângă lipsa de diacritice de care dă dovadă de multe ori. Mai jos este textul integral cu trecerea în font italic a greşelilor.

„Buna dimineata .Ninsoarea si viscolul a adus din pacate dimineti mai putin bune la multi oameni.Sa speram ca vom trece cu bine si peste aceste zile dificile.Cred ca interventia autoritatilor dublata de solidaritatea oamenilor si cu ajutorul lui Dumnezeu putem sa evitam accidentele legate de oameni.Pana la urma cel mai important lucru este viata oamenilor .“

image

Vlad Andriescu a scris în august 2013, pe blogul de pe „Adevărul“, despre aventurile Mariei Grapini pe cea mai mare reţea socială. Aceasta are peste 1.500 de prieteni. Dacă vrei să primeşti în News Feed tot ceea ce spune încă ministrul IMM-urilor, nu poţi să-i devii abonat, trebuie să îi devii prieten. Probabil că de aceea îşi şi permite astfel de exprimări, consideră că vorbeşte doar cu prietenii săi, numai că toate mesajele de pe Timeline sunt vizibile şi altor vizitatori.

Maria Grapini este de profesie inginer. A absolvit Liceul Teoretic din Bereşti în 1973, iar apoi a urmat Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Facultatea de Textile, Specializarea "Tehnologia Mecanică a Filării şi Ţeserii", pe care a absolvit-o în anul 1978. A fost aproape în fiecare an în "Topul primelor 50 femei de succes din România", publicat de revista Capital.

În această seară, Maria Grapini este fericită că va putea fi prezentă la o televiziune care o lasă să vorbească. Noroc că nici Facebook n-o cenzurează pe criterii neînsemnate, cum ar fi respectarea normelor de gramatică.

image

Află mai multe despre Maria Grapini:


Aventurile doamnei Grapini pe Facebook

Maria Grapini va renunţa la funcţia de ministru pentru a candida la europarlamentare. Ultimul scandal în care a fost implicată aceasta

O bilă albă pentru „marţea neagră“: ce se ascunde în spatele celei mai de succes campanii din Parlament

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite