FOTO Top 6 afişe publicitare cu Barack Obama. Preşedintele american este o vedetă şi în această industrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Obama a fost proganistul mai multor momente amuzante. FOTO Casa Albă
Obama a fost proganistul mai multor momente amuzante. FOTO Casa Albă

Ultimul afiş publicitar în care apare Barack Obama este cel al unui post de radio din Israel. Preşedintele american apare purtând pe umăr un radiocasetofon fixat pe frecvenţa postului Shapam. Înainte de acesta, Obama a mai fost imaginea unui deodorant şi a unei campanii contra cenzurii.

În mod cert, Barack Obama este o figură cunoscută şi cu puţină aranjare în Photoshop fotografiile cu el se pot potrivit în multe ipostaze. Nici Hillary Clinton n-a scăpat de câteva ironii, alături de Obama, notează BuzzFeed. 

Postul de radio Shapam 95.5 FM este ultimul care să-şi încerce norocul folosind imaginea presedintelui pentru promovare. Cineva rău intenţionat ar putea spune că realizatorii afişului au fost şi puţin rasişti, asemănându-l pe Obama cu cetăţenii afro-americani din cartierele rău famate ale Americii anilor '90. Dar poate nu este cazul de aşa prejudecăţi.

Acelaşi post de radio l-a ironizat şi pe preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad. Acesta apare în cadă, ascultă radioul şi realizatorul a sugerat subtil că el s-ar putea îneca din greşeală.

image

În 2011, preşedintele american a apărut pe câteva afişe ale Benetton şi pare că se sărută cu liderul chinez Hu Jintao, dar şi cu preşedintele venezuelean Hugo Chavez. Această campanie publicitară a câştigat un premiu la Cannes în luna iunie a acelui an.

image

Efectul Axe din 2008 făcea referire la faptul că Hillary Clinton poartă aromă de Obama. Un pic cam exagerată, dar a circulat în mai mult ediţii a „Metro“ şi „AM New York“.

image

Cenzura nu e bună spune şi acest afiş dedicat Reporterilor fără frontiere. O fotografie simplă cu Barack Obama şi Hillary Clinton poate căpăta un cu totul alt sens, dacă sunt adăugate elementele potrivite.

image

Campania pentru geaca impermeabilă din 2010 a fost singurul afiş în care a apărut Obama şi pentru care Casa Albă a cerut să fie dat jos. Totuşi, realizatorii au avut faima lor mai lungă de 15 minute.

image

Se pare că educaţia la o anumită universitate din Bruxelles este tot ce îţi trebuie. Combinaţia este alegerea la HUB, iar Hillary şi Barack îşi dau mâna neoficial pentru încă un afiş ai cărui protagonişti sunt. 

image

Videoclipul pentru KFC nu este chiar cu Obama, dar preşedintele american tot este numit în acesta. Sosia lui se descurcă decent la impulsionarea mulţumii. Şi conform restaurantului fast-food, reclama a fost produsă doar pentru Hong Kong şi nu au dorit să sugereze lipsa de respect faţă de preşedinte. Totuşi, a muri zdrobit de un sandwich imens nu este printre cele mai demne moduri de a sfârşi.

Știri Interne



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite