Ziua Z bis. Marcel Vela, mesaj pentru interlopi: „Rămâne cum am stabilit”. Descinderile continuă şi astăzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Procurorii DIICOT şi poliţişti realizează şi astăzi 55 de percheziţii la clanurile interlope
Procurorii DIICOT şi poliţişti realizează şi astăzi 55 de percheziţii la clanurile interlope

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a prezentat un prim bilanţ al zilei de ieri, „Ziua Z”, în care poliţia a realizat sute de descinderi la clanurile interlope din toată ţara. Acesta a menţionat că percheziţiile continuă şi astăzi. La final, ministrul a transmis un mesaj şi pentru interlopi. „Ca să nu mai spun că suntem cu ochii pe ei, o să le spun doar atât: rămâne cum am stabilit".

„În timpul acestor acţiuni, 619 la număr, nu mai puţin de 465 de persoane au fost duse la audieri, iar 98 au fost reţinute. 19 persoane care aveau mandate pe numele lor au fost arestate. În acelaşi timp au fost confiscate 33 de kilograme de droguri de diverse tipuri, 14 arme şi sute de cartuşe şi 870 de mii de lei. Acţiunile continuă şi astăzi cu 55 de percheziţii în mai multe judeţe şi în Capitală”, a precizat Marcel Vela.

Joi au loc 55 de percheziţii în Galaţi, Botoşani, Iaşi, Teleorman, Vrancea şi Bucureşti.

„Am mesaj pentru interlopi, ca să nu mai spun că suntem cu ochii pe ei, le spun doar atât: Rămâne cum am stabilit", a transmis ministrul de Interne, într-o declaraţie de presă.

Reamintim că miercuri procurori DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară au efectuat 386 de percheziţii domiciliare în Bucureşti şi 28 de judeţe, în cadrul unor ample acţiuni ce au vizat destructurarea unor grupări infracţionale de criminalitate organizată implicate în trafic de droguri şi de persoane, proxenetism, trafic de migranţi, camătă, criminalitate informatică, evaziune fiscală şi spălare de bani. 

Ministrul a explicat că au fost 130 dedescinderi pentru punerea în executare a unor mandate de arest preventiv şi pentru unele mandate europene de arestare.

Au fost vizate 21 de grupuri infracţionale, prejudiciul realizat fiind de 190 de milioane de lei şi de 160.000 de euro, iar percheziţiile s-au derulat concomitent în Bucureşti şi pe raza judeţelor Botoşani, Suceava, Iaşi, Neamţ, Galaţi, Vrancea, Covasna, Braşov, Buzău, Prahova, Dâmboviţa, Constanţa, Călăraşi, Ilfov, Teleorman, Argeş, Dolj, Gorj, Olt, Vâlcea, Alba, Caraş-Severin, Timişoara, Arad, Bihor, Satu Mare, Cluj şi Bistriţa Năsăud.

Acţiunile procurorilor DIICOT şi Poliţiei Române, declanşate la nivel naţional, sunt rezultatul investigaţiilor derulate în 24 de cauze penale instrumentate de către 21 de structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite