VIDEO Ziua 223. Noi proteste în Piaţa Victoriei „OUG 13 se întoarce, ne întoarcem şi noi!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aflaţi în ziua 223 de proteste, românii nu renunţă şi ies din nou, duminică, în Piaţa Victoriei. Protestul e programat să înceapă la ora 20.00. Oamenii vor să manifesteze împotriva ultimelor propuneri ale guvernul condus de Mihai Tudose.

„OUG 13 se întoarce, ne întoarcem şi noi! România cere fără graţiere! Vrem justiţie independentă, nu politizată! Pilonul II de pensii este pentru noi! Nu cedăm Roşia Montană!”, au scris aceştia pe Facebook.

Protestarii sunt nemulţumiţi de modul în care Ministrul Jusţitiei, Tudorel Toader doreşte să modifice legile Justiţei. Aceste propuneri vizează majorarea vechimii pentru promovarea magistraţilor, dar şi procedura de numire a şefilor instanţelor şi Parchetelor.

Totodată, modificările vizează că soluţiile adoptate de procurori pot fi infirmate motivat de către procurorul ierarhic superior, când sunt apreciate ca fiind nelegale sau netemeinice. În actuala lege, procurorul superior poate infirma o soluţie a unui subordonat doar pentru motive de nelegalitate. 

De asemenea, protestarii sunt indignaţi de încercarea premierului Mihai Tudose de a retrage candidatura pentru includerea pe lista UNESCO a Roşiei Montane.

Au fost anunţate pe reţelele de socializare mai multe proteste în Timişoara, Constanţa, Craiova, Râmnicu Vâlcea dar şi la Zurich.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite