Zi istorică, decenii de împliniri măreţe

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Inaugurări făcute cu alaiuri, cu presă, camere de televiziuni, care să prezinte marile realizării ale diverşilor ayatolahi la putere. Evenimente de cascadorii râsului şi plânsului, pregătite dinainte cu ”inspecţii inopinate” pe şantiere, cu mare de buldozere şi utilaje mutate dintr-un loc în altul pentru a vedea poporul că se face treabă, se lucrează! Dar nimeni nu a răspuns de modul cum se cheltuiesc banii şi de nerealizarea obiectivelor.

”Şeful statului a ţinut să-şi exprime admiraţia!”, ”Zi istorică”, referitor la inaugurarea aşa zisului prim tronson al autostrăzii Moldova. -Ştirile TVR.” O promisiune deja mai veche a mea, am fost şi am rămas un promotor al Autostrăzii Moldova!”-preşedintele României, Klaus Iohannis. Ieri, alaltăieri, răsalaltăieri l-am văzut la alte şi alte inspecţii, vizite, inaugurări şi tăieri de panglici. Trăim o epocă de ”împliniri măreţe”, tovarăşi!

Ştiri de acest gen, reportaje de la faţa locului, laude înălţătoare, promisiuni cu duiumul, că tot nu costă nimic, au relatat televiziunile româneşti de ştiri, zilele trecute de la Bacău. De fapt, relatează astfel de ”momente istorice ale infrastructurii naţionale, strategice, de mare importantă economică” de zeci de ani. Sunt prezentări de mari realizări în cerc, în timp, indiferent de culoarea politică a puterii.

Suntem în epoca deceniilor permanente de inaugurări şi tăieri de panglici! Să nu se mai spună că Nicolae Ceauşescu a construit mai mult decât au putut dărâma alţii în 30 de ani! Se construieşte şi acum, ”dragi români!”

Un grup de înalţi demnitari, cu preşedintele României în frunte, Klaus Iohannis, premierul, Ludovic Orban, miniştri, reprezentanţi ai autorităţilor locale, câteva zeci de persoane în total, s-au dus să taie o panglică, la o ”mare realizare” de infrastructură, câţiva kilometri de şosea de centură ocolitoare a oraşului Bacău. Cu grup de urători, cu osanale la adresa constructorului care şi-a depăşit condiţia, dar care până la realizarea completă a autostrăzii Moldova mai are ca de la pământ la cer, iar când va fi terminată, dacă va fi, o să aibă sigur parte de alte tăieri de panglică, din parte altor demnitari ai momentului respectiv.

Pe lângă toate acestea, nu cred că s-a gândit nici unul din mai marii puterii prezenţi cu mândrie înălţătoare la eveniment, la timpul pierdut cu această falsă inaugurare şi mai ales la costurile organizării ceremoniei drumar-o/electorale, la cheltuielile făcute cu deplasarea şi prezenţa şefilor la tăiatul panglici. Nici că i-a interesat o asemenea prostie. Că toate acestea au costat probabil ceva, incluzând banii daţi pentru deplasare, salariile mai marilor şi mai micilor din grupul oficial, care sigur nu sunt foarte mici şi, adunate toate la un loc, probabil că se ajungea la o sumă frumuşică pentru nişte cetăţeni simplii sau pentru o instituţie mai mică de exemplu, care ar fi folosit banii mai cu minte.

Cui au folosit aceste minciuni vădite, că până şi cel mai prost moldovean şi-a dat seama că este minţit, că s-a ”inaugurat” o autostradă care nu există?

Dacă mă gândesc la acest gen de tăieri de panglici şi inaugurări mincinoase, ca cetăţean cu drept de vot, ca plătitor de taxe, ca român, nu pot să nu mă întreb de ce îi plătim pe marii conducători: să-şi facă treaba conform atribuţiilor date de înaltele funcţii ale puterii statale, să lucreze pentru ţară şi ”dragi români” sau îi plătim cu salarii babane ca să taie panglici, să ne mintă pompos, că au făcut şi fac autostrăzi şi că fac totul pentru România şi pentru oameni? De ani de zile, oricare partid, de orice culoare politică ar fi avut şi are, ajuns la putere, la guvernare, ”baştanii” au făcut aceleaşi lucruri referitoare la infrastructură: au tăiat panglici, ne-au minţit continuu, având singurul scop primordial de a câştiga capital electoral.

Astfel de prilejuri de organizat evenimente, cu false inaugurări, cu panglici tăiate la obiective de infrastructură neterminate, cu osanale, promisiuni deşarte şi cheltuiri nejustificate de bani publici se întâmplă frecvent, mai ales în campaniile electorale. Sunt create intenţionat, cu duiumul, iar profitorii îşi bat joc cu bună ştiinţă de cetăţeni!

Inaugurări făcute cu alaiuri de admiratori şi mai ales de presă, camere de televiziuni, care să prezinte prostimii marile realizării ale diverşilor ayatolahi la putere. Evenimente de cascadorii râsului şi plânsului, pregătite dinainte cu ”inspecţii inopinate” pe şantiere, cu mare de buldozere şi utilaje mutate dintr-un loc în altul pentru a vedea poporul că se face treabă, se lucrează!

Dar nimeni, niciodată nu a răspuns de modul cum se cheltuiesc banii publici şi de nerealizarea acestor obiective, extrem de importante şi necesare, de infrastructură. Nimeni!

De-a lungul deceniilor de împliniri măreţe, politicienii şi guvernanţii mincinoşi, reprezentanţi de frunte ai clasei politice româneşti, au inaugurat şi reinaugurat, uneori au tăiat de două trei ori panglici de autostrăzi, de mari obiective de infrastructură, sute de mii de kilometri de drumuri, şosele, lucrări industriale, de interes public, astfel încât, la începutul anului 2021 avem de toate1 Şi vom mai avea. Doar că va trebui să ne crească aripi, să zburăm, să ne putem deplasăm prin frumoasa şi batjocorita Românie, furată şi terfelită continuu. Doar că în loc să zboare pe şoselele, autostrăzile electorale, tot mai mulţi români zboară la cer, în urma măsurilor politicienilor de combatere a crizei sanitare actuale!

Aţi văzut vreodată, vreun prim ministru, ministru al transporturilor sau alţi demnitari şi înalţi angajaţi ai statului să răspundă, să dea socoteală, să plătească pentru că au minţit voluntar, că au risipit cu nonşalanţă banii publici, că au creat prejudicii? Sau pentru că din sumele colosale alocate lucrărilor de investiţii, au muls vaca bugetului public, au fraudat, furat, topit, scurs în buzunarele ”băieţilor deştepţi” miliarde şi miliarde de lei sau euro?

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite