UPDATE FOTO Zeci de persoane au rămas blocate cu maşinile în nămeţi. Armata intervine în judeţele Brăila şi Vaslui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai multe persoane au rămas blocate cu maşinile în nămeţi, asta după ce autorităţile nu au putut interveni pe unele drumuri din ţară. Marţi dimineaţă, 17 drumuri naţionale mai erau blocate din cauza zăpezilor. Cel mai mare strat de zăpadă din România atingea în această dimineaţă 124 de centimetri, la Bâlea Lac.

Cote foarte ridicate ale stratului de zăpadă se înregistrează la Păltiniş - 82 de centimetri, Vârful Ceahlău - 67 de centimetri, Întorsura Buzăului - 65 de centimetri, potrivit Realitatea.net

Lista drumurilor naţionale închise. Circulaţia pe Autostrada Soarelui a fost redeschisă

Situaţia în ţară:

BACĂU

Din cauza condiţiilor meteo, o gravidă din localitatea Podu Turcului din judeţul Bacău a avut nevoie să fie transportată la Spitalul Bacău cu un elicopter. Potrivit secretarului de stat în Ministerul Afacerilor Interne Raed Arafat, femeia a fost iniţial dusă cu o ambulanţă la spital, însă sarcina acesteia era complicată, motiv pentru care a fost nevoie de intervenţia elicopterului.

„Este vorba despre o gravidă care a fost dusă la un spital din Podul Turcului, dar fiind o sarcină complicată, ea a fost dusă la un spital de urgenţă. Am vobit cu colegii de la Aviaţie care mi-au spus că se poate zbura, iar din dispoziţia vicepremierului aceasta poate fi dusă de la Podu Turcului la spitalul din Bacău”, a declarat Arafat.

VASLUI

Peste 70 de persoane, printre care şi un copil de 5 ani, au fost surprinse în autoturismele blocate de troienele de zăpadă formate pe DN 24 B, între Albiţa şi localitatea Râşeşti, fiind scoase din nămeţi după mai bine de cinci ore. Disperaţi, oamenii au cerut ajutorul autorităţilor, însă drumul nu a fost deblocat, în zonă ajungând un singur utilaj de deszăpezire care nu a făcut faţă.

image


Armata a adus autovehicule de mare tonaj în zona Vămii Albiţa

TULCEA

Drumul care face legătura între Tulcea şi Constanţa nu a fost deszăpezit în întregime. Din fericire, oraşul nu este închis şi se circulă pe un singur fir.

„Am înţeles că se poate circula. Avem mai mulţi tulceni care trebuiau să ajungă la Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa pentru a prinde anumite zboruri“, spune primarul oraşului Tulcea, Constantin Hogea.

BRĂILA

Un elicopter SMURD a fost chemat să intervină în satul Măgureni din Insula Mare a Brăilei pentru salvarea a doi bătrâni cu probleme de sănătate. Din cauza troinelelor, nu există nicio posibilitate de a se ajunge la cei doi pacienţi pe cale terestră.

IAŞI


Condiţiile meteo proaste au determinat blocarea a zeci de kilometri de drumuri pe raza judeţului Iaşi. Drumarii nu fac faţă viscolului. Potrivit raportării autorităţilor de la Consiliul Judeţean Iaşi, se lucrează pentru deszăpezirea a zece drumuri judeţene. Viscoleşte în continuare destul de puternic. Se fac reparaţii la 2 din cele 6 freze, care s-au defectat ieri seară.

GALAŢI

Primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, i-a convocat astăzi, în şedinţă de urgenţă, pe responsabilii firmelor de deszăpezire, care au contract cu municipalitatea. Primarul Marius Stan le-a comunicat acestora că este nemulţumit de calitatea serviciilor prestate în cursul nopţii care a trecut, când vremea a permis intervenţia în forţă pentru curăţarea străzilor de zăpadă.


Utilaj de deszăpezire pe străzile Galaţiului

image

CONSTANŢA

Circulaţia rutieră pe autostrada A2 km 64 + 000 – km 143+000 (Lehliu – Feteşti) pentru toate categoriile de autovehicule a fost redeschisă din cursul dimineţii de 30 decembrie. Autostrada Soarelui a fost închisă luni după amiază complet din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

ALEXANDRIA

Trei TIR-uri au rămas blocate pe DJ 506, la intrare în satul Teleormanu. Maşinile nu au mai putut înainta din cauza stratului de gheaţă depus pe carosabilul în rampă. Şoferii, doi greci şi un bulgar, au cerut ajutorul localnicilor care au sunat la 112. Un echipaj al ISU Teleorman s-a prezentat la faţa locului.

BUCUREŞTI

Primăria Sectorului 6 a intervenit pe străzile din sector atât ieri cât şi astăzi, prin operaţiuni de împrăştiere a materialului antiderapant pe arterele secundare de circulaţie: peste 100 de alei şi străzi adiacente blocurilor de locuinţe. De asemenea, s-a acţionat la degajarea căilor de acces către instituţiile de interes public, unităţi spitaliceşti, staţii de metrou sau RATB.

DOLJ

Meteorologii au emis cod galben de ninsori şi vânt, până marţi la ora 06.00. Şapte drumuri judeţene şi două comunale din judeţul Dolj sunt închise în acest moment din cauza zăpezii. Autorităţile au anunţat că drumarii acţionează pentru degajarea carosabilului de zăpadă.

Ministerul de Interne: România afectată grav de ninsori şi de viscol

În judeţul Brăila, 59 de localităţi nu au apă, iar în alte 43 de localităţi este întreruptă furnizarea energiei electrice. De asemenea, nu au curent electric alte 22 de localităţi din Buzău, Dâmboviţa, Galaţi, Neamţ şi Tulcea, potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Aceasta a mai precizat că Moldova, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea au fost grav afectate de ninsori abundente şi de viscol, asta potrivit declaraţiilor făcute de purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Monica Dajbog.

Aceasta a precizat că în ultimele 24 de ore peste 16.700 de angajaţi ai MAI – pompieri, jandarmi şi poliţişti - şi militari ai Ministerului Apărării Naţionale au acţionat pentru deblocarea a peste 600 de autovehicule care rămăseseră înzăpezite şi în care se aflau 1.194 de persoane.

De asemenea, de la emiterea Codurilor de vreme rea, au fost salvate alte 948 de persoane aflate în situaţii critice şi 94 care reprezentau urgenţe medicale grave, majoritatea bătrâni bolnavi, femei gravide sau copii în stare gravă. 

Totodată, peste 340 de pacienţi care necesitau dializă şi 72 de gravide au fost transportate în locaţii care le-au asigurat condiţii de siguranţă.  

Comitetul Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă din cadrul MAI a decis luarea unor măsuri cu caracter preventiv, precum stabilirea din timp a tuturor capabilităţilor de intervenţie de la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, MApN şi Ministerul Transporturilor, precum şi coordonarea acţiunilor în mod integrat. Această abordare integrată a intervenţiilor a asigurat o mai mare operativitate a forţelor şi a mijloacelor din teren. 

De exemplu, în cele trei judeţe care s-au aflat sub Cod Roşu, în cursul zilei de luni, s-a acţionat cu peste 900 de forţe şi 180 de mijloace de intervenţie din partea Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, însemnând autocamioane, TAB-uri, şenilate.

Creşterea capacităţii operaţionale în judeţele aflate sub avertizări meteo prin relocarea unor forţe şi mijloace de intervenţie de la inspectoratele pentru situaţii de urgenţă unde nu erau anunţate probleme. În acest sens, din dispoziţia vicepremierului Gabriel Oprea, 17 autospeciale şi şenilate au fost direcţionate către judeţele Brăila, Ialomiţa şi Tulcea.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

2014 ne lasă sub nămeţi, 2015 vine cu ger năprasnic

Românii care au plecat la drum pentru a petrece Revelionul în staţiunile din ţară au avut probleme cu viscolul şi cu zăpada care s-a aşternut pe drumuri, iar la întoarcere vor avea probleme cu poleiul şi gheaţa formată de gerul ce cuprinde în aceste zile toată ţara.

METEO Prognoza pe două săptămâni. Cum va fi vremea de Revelion şi la începutul anului următor

În zilele de 30 şi 31 decembrie, dar şi în prima zi a anului 2015 vremea va fi foarte rece, chiar geroasă în cea mai mare parte a regiunilor, fiind anunţate valori termice chiar şi de -20 de grade. De asemenea, specialiştii au anunţat că după data de 2 ianuarie se va încălzi, însă sunt aşteptate aproape zilnic precipitaţii.

Prognoza meteo pentru următoarele trei luni: valorile termice vor fi apropiate de cele normale, iar cantităţile de precipitaţii vor fi în creştere

În următoarele trei luni regimul termic va fi apropiate de normele climatologice, urmând ca în luna martie să se înregistreze în unele zone 6 grade Celsius. Specialiştii au anunţat că precipitaţiile vor fi în creştere, în lunile ianuarie şi martie, în majoritatea regiunilor.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite