Zeci de percheziţii în Bucureşti şi opt judeţe într-un dosar de evaziune cu prejudiciu de 2,3 milioane de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 40 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, în Bucureşti şi în opt judeţe, fiind vizate persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu estimat la 2,3 milioane de lei, transmite corespondentul Mediafax.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia Română, percheziţiile au loc la sedii şi puncte de lucru ale unor societăţi comerciale din Bucureşti şi din judeţele Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş, precum şi la locuinţele unor persoane suspectate de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 2,3 milioane de lei.

Conform sursei citate, persoanele şi firmele vizate în acest dosar sunt suspectate că ar fi efectuat operaţiuni fictive pentru a diminua valoarea obligaţiilor de plată la bugetul de stat.

La descinderi participă aproximativ 150 de poliţişti de la inspectoratele de poliţie judeţene Buzău, Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Neamţ, Vrancea, Dâmboviţa, Prahova şi Argeş şi de la Direcţia Generală de Poliţie Bucureşti, iar acţiunea este coordonată de Parchetul Tribunalului Buzău.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, cele mai multe percheziţii au loc la Sineşti (Ilfov) şi în Giurgiu, fiind vizate persoane care achiziţionau piei de animale de la localnici, pe bază de borderou, însă înregistrau operaţiunile cu documente conform cărora ar fi achiziţionat bunurile de la firme, iar ulterior solicitau rambursarea de TVA, astfel fiind cauzat prejudiciul de 2,3 milioane de lei. Una dintre firmele care ar fi făcut astfel de achiziţii ilegale este din Buzău, iar o alta este din Piatra Neamţ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite