Zeci de oameni l-au comemorat pe Nicolae Ceauşescu, la 104 ani de la naşterea fostului dictator

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Captură Video / Antena 3
Foto Captură Video / Antena 3

În jur de 50 de persoane s-au adunat, miercuri, 26 ianuarie, la Cimitirul Ghencea Militar din Bucureşti pentru a-l comemora pe Nicolae Ceauşescu care ar fi împlinit azi 104 ani.

Oamenii au aprins lumânări, au depus coroane de flori, au mâncat colivă şi au băut ţuică. Omagiile şi discursurile nu au lipsit.

Printre cei prezenţi s-a aflat şi preşedinta filialei din Sectorul 3 al Partidului Comunist Român Secolul XXI, care a declarat pentru Antena 3 că pentru ea „Nicolae Ceauşescu a însemnat totul", menţionând că „cei de acum nu vor decât să ne vândă şi să ne distrugă."

În timpul comunismului, pe 26 ianuarie, de ziua lui Nicolae Ceauşescu se organizau defilări fastuoase în toată ţara, în semn de apreciere pentru conducătorul ţării, iar în pres aflată sub controlul total al regimului comunist erau pagini întregi de elogii şi gânduri de recunoştinţă la adresa acestuia.

„Erou printre eroi”, „Marele conducător” sau „Cel mai iubit fiu al poporului” au fost doar câteva dintre apelativele folosite de-a lungul a mai bine de două decenii de ziarele vremii atunci când vorbeau de Nicolae Ceauşescu.

Cuplul dictatorial Elena şi Nicolae Ceauşescu a fost executat pe 25 decembrie 1989, după un proces desfăşurat la Târgovişte,

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite