Zece primari şi viceprimari, declaraţi incompatibili de Agenţia Naţională de Integritate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai multe primării de comune riscă să rămână fără edili, după ce ANI i-a găsit incompatibili FOTO Arhivă Adevărul
Mai multe primării de comune riscă să rămână fără edili, după ce ANI i-a găsit incompatibili FOTO Arhivă Adevărul

Zece primari şi viceprimari de comune au fost găsiţi incompatibili de către Agenţia Naţională de Integritate (ANI), întrucât au deţinut sau deţin simultan atât calitatea de edil cât şi funcţia de administrator al unei societăţi comerciale sau pe cea de comerciant persoană fizică.

„Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în urma procedurilor de evaluare, încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi al conflictului de interese în materie administrativă, în cazul a zece primari şi viceprimari“, arată un comunicat ANI.

Astfel, Florin Maria, primar comuna Uda (Judeţul Argeş), Eugen Liviu Poşircă, primar comuna Vultureşti (Judeţul Argeş), Vasile Dina, primar comuna Valea Danului (Judeţul Argeş), Liviu Florian Năstase, primar comuna Căteasca, (Judeţul Argeş), Laurenţiu Soare, viceprimar comuna Godeni (Judeţul Argeş), Nicolae Băjan viceprimar comuna Morăreşti (Judeţul Argeş), Marian Toader, viceprimar comuna Lereşti (Judeţul Argeş), Csaba Abraham, viceprimar comuna Ozun (Judeţul Covasna)  şi Marian Vochin, viceprimar comuna Mozăceni (Judeţul Argeş) au fost declaraţi incompatibili.

Totodată, ANI a constatat că Raduly Istvan, primar al comunei Ozun (Judeţul Covasna) se află în conflict de interese în materie administrativă. Mai exact, deşi avea un interes personal, edilul „a participat la şedinţa Consiliului Local Ozun din data de 18.10.2010, în care a fost adoptată Hotărârea Consiliului privind cazarea la Pensiunea „Mokus” din Bicfalău (pensiune deţinută de către soţia acestuia,) a delegaţiilor aflate în vizită în Comuna Ozun, beneficiul obţinut fiind de 10.590,80 de lei (aprox. 2500 Euro)“, se mai arată în comunicat.

„Sub aspect procedural, au fost îndeplinite cerinţele Legii nr. 176/2010, referitoare la înştiinţarea persoanelor evaluate, acestea fiind informate despre declanşarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum şi drepturile de care beneficiază – de a fi asistaţi sau reprezentaţi de un avocat şi de a prezenta date sau informaţii pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris“, precizează ANI.

Aceştia pot contesta raportul de evaluare a compatibilităţii, în termen de 15 zile de la primirea acestuia, la instanţa de contencios administrativ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite