Se întâmplă în România: în judeţul Vrancea, un tren şi-a rupt plugul într-o grămadă de zăpadă aruncată pe linie, de pe pasajul suprateran, de către drumari

0
Publicat:
Ultima actualizare:

CFR Călători informează că, în jurul orei 13.50, în apropriere de staţia CFR Sihlea, judeţul Vrancea, trenul InterRegio 1.750 „a lovit zăpada lăsată într-un pasaj rutier de utilajele auto de deszăpezire, producându-se avarierea plugului locomotivei“.

La această oră, trenul staţionează în gara Sihlea, până la sosirea locomotivei de ajutor din Buzău şi a echipei de intervenţie care va demonta plugul locomotivei (plug de aproximativ 400 kg). După aceea trenul va continua mersul către Bucureşti cu o nouă locomotivă.
Pe perioada staţionării şi a intervenţiei, în tren este asigurată alimentarea cu energie electrică, astfel încât pasagerii să beneficieze de căldură şi să nu fie afectaţi de timpul nefavorabil
“, se arată într-un comunicat al CFR Călători.

Acelaşi tren a lovit o maşină

Transportatorul feroviar de călători mai arată, în comunicatul său, că acelaşi tren InterRegio 1750 a lovit o maşină, la o trecere de nivel cu calea ferată, înainte să intre în muntele de zăpadă. „În jurul orei 12.50, la trecerea de nivel cu calea ferată din localitatea Gugeşti (secţia Focşani – Buzău), dotată cu instalaţie SAT (semnalizare automată), trenul InterRegio 1750 Suceava – Bucureşti Nord a lovit un vehicul care s-a angajat în trecerea acesteia fără să se asigure.

În urma impactului, locomotiva şi componente ale infrastructurii feroviare au fost avariate.
CFR Călători mai menţionează că circulaţia celorlalte trenuri nu este afectată de aceste incidente, traficul feroviar desfăşurandu-se în continuare conform reglementărilor specifice condiţiilor de iarnă severă.
CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerea creată şi informează că depune toate eforturile pentru reluarea circulaţiei în condiţii de siguranţă, în cel mai scurt timp.

* * *

Mesaj în atenţia călătorilor, din partea CFR

Având în vedere condiţiile speciale de circulaţie din această perioadă, pentru preîntâmpinarea unor eventuale blocaje în traficul feroviar se intervine cu utilaje, pluguri de zăpadă şi forţă umană. Există posibilitatea introducerii de limitări de viteză sau staţionări (link situaţie actualizată: http://cci.cfr.ro/mt/default.asp) ale trenurilor în gări în intervalul de timp necesar intervenţiilor de deszăpezire a liniilor şi a macazurilor, ceea ce va genera întârzieri faţă de graficul de circulaţie. De asemenea se menţine în circulaţie un număr redus de garnituri pe anumite tronsoane feroviare. Toate aceste măsuri sunt necesare pentru facilitarea accesului utilajelor în zonele afectate de viscol şi pentru a se evita blocarea în parcurs.

Deoarece starea vremii este în continuă evoluţie, există posibilitatea apariţiei de noi modificări/perturbări în programul de circulaţie al trenurilor. Astfel, rugăm pasagerii ca, înainte de călătorie, să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare pentru informaţii actualizate despre mersul trenului cu care intenţionează să călătorească. Numerele de telefon de la staţiile CFR, la care pasagerii pot cere informaţii, sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro la secţiunea Info Utile/Informaţii Telefonice. Link listă numere telefon: http://www.cfrcalatori.ro/147. Cei care doresc  să renunţe la călătorie au posibilitatea de a primi contravaloarea biletelor pentru traseul neefectuat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite