Vreme dezlănţuită în România, cu grindină şi ciclon: "Nici n-a început bine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meteorologul Elena Cordoneanu a declarat joi dimineaţă că România se va confrunta în zilele următoare cu un "ciclon atmosferic" caracterizat prin manifestări "destul de violente".

UPDATE 13.40 O furtună puternică a lovit Capitala. Frontul atmosferic din vestul ţării se mută către est.

UPDATE 10.45 ANM a emis joi o avertizare de Cod galben de ploi şi vijelii, pentru Bucureşti şi 27 de judeţe din jumătatea de est a ţării, unde de joi la prânz şi până sâmbătă dimineaţă vor fi ploi torenţiale, vijelii şi căderi de grindină. 

Judeţul Caraş-Severin a fost lovit de grindină miercuri seara, bucăţile de gheaţă de mărimea unui ou distrugând hectare întregi de culturi agricole. La Oradea, o rupere de nori a inundat tot oraşul, iar în Orăştie, o furtună de numai 15 minute a smuls acoperişul unui bloc. "A zburat acoperişul 100 de metri", a povestit un localnic, potrivit realitatea.net.  Întrebată despre aceste fenomene meteorologice violente, meteorologul Elena Cordoneanu a declarat joi dimineaţa la Realitatea TV:

"Nici n-a început bine. Astăzi, din vestul ţării, acest front atmosferic ajunge dupa-amiaza si in Capitală, cu averse torenţiale, vijelii, descarcari electrice si poate si grindina". "In zilele urmatoare, acest front atmosferic se va muta în partea de est a ţării, aici se va genera un ciclon atmosferic pe zona R.Moldova - Ucraina si ne va afecta cateva zile cu fenomene de instabilitate in nord-estul ţării", a mai spus meteorologul.

God galben de ploi şi vijelii. Sursa: ANM

"A fost emisă o atentionare de cod galben care inseamna sa fim foarte atenti. Asa se intampla vara, este un fenomen normal, dar pe acest front atmosferic manifestarea va fi destul de violentă", a adăugat Elena Cordoneanu.

Târgu-Jiu: Furtuna a făcut ravagii

Baia Mare: Pericol de viitură pe Tisa

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite