Vosganian: „Dacă preşedintele îmi cere suspendarea, eu demisionez cu un minut înainte. Eu cer să fim sobri, totul e halucinant“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Varujan Vosganian, ministrul Economiei, a declarat că îşi va da demisia în cazul în care preşedintele Traian Băsescu îi va cere suspendarea în dosarul în care DIICOT îl acuza, împreună cu fostul ministru Adriean Videanu, de subminarea economiei naţionale.

„Dacă îmi cere suspendarea, eu demisionez, ba demisionez cu un minut înainte“, a spus el, într-o conferinţa de presă. 

Totuşi, el cere atât DIICOT şi preşedintelui Traian Băsescu să fie „mai sobri“, cât şi societăţii româneşti să fie mai serioasă în astfel de cazuri, deoarece este un precedent periculos. 

El spune că este membru CSAT, este reprezentant al României la Bruxelles şi are semnătura angajată pe probleme precum  Krivoi Rog, privatizări că Oltchim sau procedurile de la Cupru Min, Fortus sau industria aeronautică.  

Procurorul şef al DIICOT a solicitat procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator în actuala legislatură, ocupând şi funcţia de ministru în cadrul Ministerului Economiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale, fapte comise în perioada în care avea calitatea de ministru al Economiei, se arată într-un comunicat de presă de luni al DIICOT.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite