Voiculescule, dă-ne banii pe care ni i-ai furat, ca să se simtă şi Badea liber!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

E greu de reprodus ce-a fost aseară la Antena 3. Un delir cum rar vezi chiar şi pe ecranale Antenelor. O spălare pe creier a poporului „antibăsist” de care, ca om întreg la cap, te întrebi dacă să râzi, să plângi sau să schimbi postul şi să-i laşi pe toţi să se zbată în mocirla lor.

Printre alte halucinaţii, Badea ne-a vorbit despre „sistemul securist” care „vrea să ne omoare”. Alţii, mânaţi şi ei în luptă de dragostea pentru Varan, au plusat cu un sistem stalinist în care, aşa cum putem observa, trăim.

Gâdea trecea, cu o abilitate caracteristică, desigur, persoanelor asuprite de statul mafiot, de la orice tragedie a lumii direct la Antena 3, care ba era aici, ba nu mai era, ba iar era. Tot Gâdea a aruncat cu daruri în poporul antenist, şi-a cerut iertare (penibil!) şi a scos taxa de un euro pe care tot el a pus-o pe transmisiunile de pe net. O cucoană avocat, cred, care probabil a învăţat Dreptul din dosarele în care Voiculescu îşi turna apropiaţii la Securitate, ne explica pe un ton grav că statul nu vrea sediile Antenelor, nu vrea chirie, nu vrea să-şi recupereze datoria de zeci de milioane, nu vrea, de fapt, nimic, ci „e cât se poate de clar că statul vrea să vă închidă emisia”. Dana Grecu... ei, bine, Dana Grecu nu ştiu ce făcea, pentru că n-am reuşit să înţeleg decât că „va supravieţui”. Altcineva (posibil tot Dana Grecu sau una tot ca ea) a repetat de vreo zece ori că asistăm la un atac terorist. Da, terorist. Şi ne-a fost explicat şi de ce e un atac terorist ce se întâmplă la Antene, dar n-aş putea să reproduc aşa o tâmpenie.

S-a urlat că „trupele de comando ale ANAF” „torturează” jurnaliştii şi le fac poze. Că Antenele sunt de interes naţional. Că se va ajunge la dezechilibre sociale din cauza ANAF, care şi-a permis să facă rost „urgent”, după un an jumate, de banii statului furaţi de Voiculescu. S-a strigat că libertatea presei e călcată în picioare. S-a plâns. S-a fluturat steagul dac (jur că aşa a fost!). S-a chemat lumea în stradă. S-a urlat împotriva regimului băsisto-iohannist. S-a dat vina pe Binom, normal. S-a vorbit despre execuţii, nu despre o executare venită de la Fisc. Iohannis a fost chemat să vină dimineaţă la Antene, după ce-şi bea cafeaua ( :))) ). Ba chiar certat că tocmai el, preşedintele ţărişoarei, nu a fost primul om care să adreseze un cuvânt naţiunii anteniste despre „nenorocirea” care s-a abătut asupra Antenelor. Cioloş a fost invitat şi el în redacţie, tot dimineaţă, tot după ce-şi bea cafeaua şi primeşte rapoartele de la SRI (pentru că, desigur, aşa se întâmplă).

S-au citit şi ascultat mesaje de susţinere din partea unor politicieni de doi lei, normal, de parcă se citea din Sfânta Scriptură (Bănicioiu, Ghişe, Codrin Ştefănescu şi cred că au mai fost vreo câţiva, dar n-am putut reţine chiar toate aberaţiile şi toţi politrucii). Baroneasa PSD-istă Gabriela Vrânceanu-Firea Pandele, fostă antenistă, şi-a arătat susţinerea pe Facebook, explicând ca o adevărată fiinţă vie care vrea să ajungă primar al Capitalei că, „dincolo de considerentele juridice” (care, desigur, nu contează pentru politicienii români care se respectă), ceea ce se întâmplă „este un vis urât” şi un „atentat la adresa libertăţii de exprimare”. Dar, oricum, orice ar fi, „Antena este aici! În inima mea…”. Adică a ei, mă rog… Şi, dacă tot am ajuns la Facebook, Victor Ponta, trimis în judecată, printre altele pentru o faptă care lui Voiculescu i-a adus 10 ani de puşcărie, a dat un share timid, fără alte comentarii, la o postare de-a lui Gâdea despre „abuzul” ANAF.

Pe scurt, s-a vorbit, aseară, la Antene, dar şi pe lângă ele, prin cercurile „varanice”, despre toate tâmpeniile posibile, mai puţin despre ce trebuia cu adevărat. Mai exact, că Dan Voiculescu, condamnat la închisoare pentru spălare de bani, a ţepuit cu vreo 60 de milioane de euro statul român, adică pe proştii ca mine şi ca tine, care muncim ca sclavii în ţara asta ca să plătim tot felul de dări. Din banii ăştia, acelaşi stat n-a recuperat mai nimic. Şi asta nici măcar după un an şi jumătate de când nişte magistraţi au decis definitiv şi irevocabil că Voiculescu trebuie să dea înapoi ţărişoarei prejudiciul uriaş stabilit după privatizarea ICA. Cât despre „abuzul” făcut de ANAF cu cele cinci zile date televiziunilor lui Voiculescu pentru a elibera sediile, şi aici e o dezinformare, termenul fiind reglementat de lege (art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă).

Ce nu s-a mai vorbit aseară la Antene a fost despre demnitate. Păcat, însă, că n-au fost lăsaţi să vorbească şi jurnaliştii de acolo! 

P.S. 1: Aud că Liviu Dragnea, cel care, acum câteva zile, se lupta să dea o lege care să pună botniţă tuturor celor care ar fi vrut să-l critice, ameninţând cu amenzi nesimţite, e interesat, deodată, de libertatea presei. Condamnat la un an de închisoare cu suspendare pentru furt de voturi (în primă instanţă), baronul de Teleorman s-a arătat îngrijorat de faptul că acţiunea ANAF în cazul posturilor de televiziune ale trustului Intact este abuzivă şi împotriva libertăţii de exprimare a presei”. Nu, zău? Dar ce ar trebui să facă statul ăsta care îţi plăteşte ţie salariul, domnule Dragnea, ca să-şi recupereze, măcar după un an şi jumătate, banii de la hoţi? Sau pentru tine o decizie definitivă şi irevocabilă a instanţei e mai prejos decât un fotoliu călduţ pregătit prin studiourile unor televiziuni de casă?

P.S. 2 Călin Popescu Tăriceanu şi tovarăşii lui din Senatul ăla măcinat de corupţie au decis să-l cheme pe premierul Cioloş în Parlament, pentru a da explicaţii în privinţa evacuării Antenelor din imobilele statului. Nu i-am auzit, însă, pe niciunul dintre senatorii grijulii pe care îi plătim să fie interesaţi de viaţa micuţilor din Argeş care se zbat în spitalele din Bucureşti, fără ca nimeni să poată explica de ce s-au îmbolnăvit. Deşi mă îndoiesc că există ceva mai important pentru senatori decât soarta Antenelor lui Voiculescu, am să le spun, totuşi, că, în doar jumătate de lună, trei dintre copii au murit. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite