Voiculescu, scrisoare deschisă către şefa DNA: „Mă adresez persoanei fizice Kovesi, lupta împotriva corupţiei poate continua şi fără dumneavoastră”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu a iesit din inchisoare. FOTO Inquam Photos
Dan Voiculescu a iesit din inchisoare. FOTO Inquam Photos

Eliberat în urmă cu aproape două luni, Dan Voiculescu a postat pe blogul său o scrisoare deschisă adresată şefei DNA, căreia îi transmite că lupta anticorupţie poate continua fără Laura Codruţa Kovesi. „Poate, astfel, abuzurile din DNA vor rămâne istorie”, arată Dan Voiculescu.

Dan Voiculescu susţine că 80% din populaţia României a confirmat într-un sondaj de opinie că dosarul ICA a fost instrumentat politic. El arată că lupta împotriva corupţiei poate continua şi fără Laura Codruţa Kovesi, „fără procurorii care vă sunt servili şi fără abuzuri”. „Aşa cum corupţia ucide, abuzurile pot distruge destine şi, uneori, chiar ucide. România trebuie curăţată de corupţie şi de abuzuri pentru a avea un autentic stat de drept”, arată Dan Voiculescu.

Omul de afaceri Dan Voiculescu - care executa din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare - a fost eliberat condiţionat în 18 iulie, în baza unei decizii definitive a Tribunalului Bucureşti.

Reacţia acestuia vine după ce pe 5 septembrie el a postat pe blog infomaţia că că este la Belgrad (Serbia), localitate unde un alt mogul, Sebastian Ghiţă, se află în arest la domiciliu. „Pentru toţi cei interesaţi, reamintesc ca eu nu mai sunt implicat în afaceri din anul 2006 când am cedat toate proiectele economice fiicelor mele. Pe viitor, aşa cum am declarat, îmi voi dedica timpul familiei, fundaţiilor pentru dezvoltarea României si, nu în ultimul rând, celor care au ca obiect de activitate stoparea abuzurilor statului împotriva cetăţenilor săi”, a scris Dan Voiculescu.

Integral scrisoarea lui Dan Voiculescu, postată pe blogul său

„Mă adresez persoanei fizice Kovesi şi vă sugerez de la bun început să nu mai confundaţi sau să puneţi egal între instituţia DNA şi persoana fizică Kovesi. Lupta împotriva corupţiei trebuie să continue, dar ea nu depinde de un singur om, şi anume de dumneavoastră. Poate, astfel, abuzurile din DNA vor rămâne istorie.

În activitatea dumneavoastră, aţi influenţat şi chiar distrus destine omeneşti. Anul trecut au fost înregistrate 134 de achitări definitive, iar în acest an, numai în primele 5 luni, judecătorii au infirmat 95 de rechizitorii.
În acelaşi timp, în calitate de procuror şef, împreună cu unii procurori (nu toţi, şi chiar ar fi interesant de ştiut ce procurori oneşti mai ascultă astăzi ordinele dumneavoastră) aţi ţinut în nelucrare dosare, fie în scopul de a le folosi în şantaje politice, fie în scopul de a proteja anumite persoane.

Doamna Kovesi,

Nu m-aş mira dacă după această scrisoare veţi încerca să găsiţi prin sertare delaţiuni pe baza cărora să faceţi alte abuzuri în ceea ce mă priveşte. Se ştie că sub presiunea unor anchete diverse personaje fac declaraţii mincinoase pe care dumneavoastră încercaţi să le folosiţi fără a avea niciun fel de dovezi.
Cu ajutorul unora precum Nelu Iordache, Gheorghe Ştefan, Dorin Cocoş etc sau a unor foşti salariaţi ai grupului fondat de mine, cum ar fi Mihai Craiu, Sorin Oancea etc aţi încercat să deschideţi dosare fictive. Asta în cazul meu. Să nu mai amintim cazurile: Adrian Năstase, Decebal Traian Remeş, Dan Radu Ruşanu, Călin Popescu Tăriceanu, Mircea Diaconu, Liviu Dragnea, Ludovic Orban, Lia Olguţa Vasilescu, Romeo Stavarache, Tudor Chiuariu, Romeo Florin Nicolae şi alţii.

Doamna Kovesi,

Vă anunţ că nu îmi este frică de dumneavoastră. 80% din populaţia României a confirmat într-un sondaj de opinie că dosarul ICA a fost instrumentat politic.
Vă sugerez să nu faceţi cerere la CSM pentru apărarea reputaţiei deoarece majoritatea celor prezentate mai sus au fost confirmate de judecători, singurii care au dreptul de a distinge între vinovăţie şi nevinovăţie sau sunt în atenţia Inspecţiei Judiciare.

Doamna Kovesi,

Lupta împotriva corupţiei poate continua şi fără dumneavoastră, fără procurorii care vă sunt servili şi fără abuzuri. Aşa cum corupţia ucide, abuzurile pot distruge destine şi, uneori, chiar ucide. România trebuie curăţată de corupţie şi de abuzuri pentru a avea un autentic stat de drept”.

 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite