Voiculescu: Voi pune bazele unui ONG de investigaţii care va analiza activităţile lui Traian Băsescu din 1989 încoace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Voiculescu a fost pus sub control judiciare într-un caz de şantaj FOTO David Munteanu
Dan Voiculescu a fost pus sub control judiciare într-un caz de şantaj FOTO David Munteanu

Omul de afaceri Dan Voiculescu a declarat, duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că va înfiinţa o organizaţie nonguvernamentală de investigaţii care va avea ca obiect de activitate scoaterea la iveală atuturor activităţilor lui Traian Băsescu. Mai mult, acesta a ţinut să precizeze că în niciunul din dosarele în care este implicat nu există dovezi împotriva sa.

„Am pus bazele primului ONG care va avea ca obiect de activitate descoperirea şi scoaterea la iveală a tuturor activităţilor lui Traian Băsescu de după 1989 şi mai ales din ultimii 10 ani de când este preşedine. Acest ONG va lucra în sistemul legal al unui ONG şi va fi un sistem de investigaţii”, a precizat Dan Voiculescu.

El a mai precizat că a discutat cu mai mulţi profesori de drept penal pentru a publica un manual numai cu studii de caz, precizând că vor fi selectate cazurile aberante, multe confirmate de CEDO. 

„Aş vrea să fie tradus în mai multe limbi. Este o mică contribuţie la încercarea de a se evita actele juridice ilegale făcute de cei care ar trebui să slujească justiţia”, a spus omul de afaceri.

Voiculescu: „Sunt unul dintre cei mai hotărâţi admiratori ai unui stat de drept autentic”

„Eu am mai trăit o epocă, epoca lui Ceauşescu, şi îmi aduc aminte că nu aveam voie să vorbim decât în şoaptă sau la ureche despre Cabinetul 1 sau Cabinetul 2 care nu erau pe placul conducătorului unic. Sentimentul trăit era unul de revoltă şi nu am crezut că voi mai ajunge în viaţă să retrăiesc aceste sentimente. Dacă ai un prieten, un bun jurist şi vrei să îl recomanzi cuiva, se numeşte trafic de influenţă. Vreau să precizez că sunt unul dintre cei mai hotărâţi admiratori, doritori ai unui stat de drept autentic”, a mai spus omul de afaceri.

Fondatorul Partidului Conservator a ţinut să precizeze că şi-a analizat dosarele şi a stabilit că este nevinovat, neexistând probe împotriva sa în niciunul dintre dosarele deschise pe numele său.

„În fapt, am stat să mă gândesc la ce s-a întâmplat. Şi am pornit cu gândul că nu am făcut nimic, ştiind că nu sunt cu nimic vinovat, ştiind că în toate aceste dosare nu există niciun fel de probă materială directă sau indirectă împotriva mea”, a subliniat fostul senator Dan Voiculescu.

„Vreau să repet fraza aceasta: în niciun dosar nu există nicio probă materială directă sau indirectă împotriva mea.”

Mai mult, el a adăugat că este pregătit să suporte orice fel de consecinţe ale faptului că ar fi implicat într-o dispută cu preşedintele Traian Băsescu.

„Nu am făcut nimic, dar sunt pregătit să suport orice fel de consecinţe alte faptului că m-am implicat şi am rămas consecvent în această dispută majoră cu Traian Băsescu”, a arătat Dan Voiculescu.

Omul de afaceri a evitat, duminică, să facă declaraţii referitoare la dosarele în care este implicat. 

Nou termen în dosarul „ICA”

Dan Voiculescu a făcut aceste declaraţii cu o zi înaintea unui nou termen în dosarul ICA.

Luni, la Curtea de Apel Bucureşti este un nou termen de judecată în dosarul „ICA” când ar urma să fie audiaţi inculpaţii, iar apărătorii acestora ar trebui să pună concluzii în acest proces.

Preşedintele completului de judecată a menţionat la termenul de pe 1 iulie că instanţa va înainta o notă către Baroul Bucureşti, pentru a desemna avocaţi din oficiu, în situaţia în care, la următorul termen, apărătorii aleşi ai inculpaţilor nu vor putea fi prezenţi pentru a spune concluzii sau nu vor dori să facă acest lucru.

Tot atunci, judecătoarea Camelia Bogdan, preşedintele completului, a respins mai multe excepţii, cereri de amânare şi de recuzare înaintate de avocaţi şi a extins sechestrul pus pe averea preşedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu.

Cererea lui Dan Voiculescu de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, se va judeca pe 24 septembrie, la Curtea Supremă.

Cinci ani la Tribunalul Bucureşti

Pe 26 septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani. Gheorghe Mencinicopschi, fostul ministru Sorin Pantiş, Corneliu Popa, Cătălin Sandu Jean, Vlad Săvulescu şi Flavius Adrian Pop au fost condamnaţi la şase ani de închisoare. 

Instanţa i-a condamnat la câte cinci ani de închisoare cu executare pe Gheorghe Sin, Constantin Baciu, Alexandru Petre, Grigore Marinescu şi Vica Ene. Potrivit procurorilor, prejudiciul produs în urma acestei privatizări se ridică la peste 60 de milioane de euro.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Dan Voiculescu, din nou la Poliţia Ilfov: Nu am emoţii pentru mâine. Am intrat într-o bătălie cu Băsescu şi trebuie să îmi asum riscurile

Dan Voiculescu s-a prezentat, duminică dimineaţă, la sediul Inspectoratului de Poliţiei al Judeţului Ilfov, aşa cum prevede procedura controlului judiciar. Procurorii au dispus această măsură, omul de afaceri fiind acuzat că ar fi şantajat trei patroni de firme cărora le-ar fi cerut bani, sumele primite fiind acoperite prin contracte de publicitate.

Dan Voiculescu, la Poliţia Ilfov: „Nu l-am văzut pe Nelu Iordache de 20 de ani. E o făcătură!”

Fostul senator Dan Voiculescu s-a prezentat sâmbătă la Poliţia Ilfov, aceasta fiind una din prevederile controlului judiciar, măsură instituită de anchetatori în dosarul de şantajare a lui Nelu Iordache. Acesta a negat orice fel de întâlnire cu omul de afaceri, susţinând că nu l-a mai văzut 20 de ani. Cât despre strămutarea dosarului ICA, Voiculescu a explicat cererea sa prin „presiunea mare ” pusă pe Curtea de Apel Bucureşti.

Controlul judiciar, contestat de Dan Voiculescu. Nelu Iordache i-ar fi plătit acestuia 900.000 de euro, sub forma unor contracte de publicitate

Omul de afaceri Nelu Iordache s-ar număra printre denunţătorii lui Dan Voiculescu. Iordache ar fi plătit 900.000 de euro la Antene, sub forma unor contracte de publicitate, arată surse judiciare citate de digi24.ro. Scandalul a ieşit la iveală după ce aceştia au depus plângeri la DNA. Procurorii anticorupţie l-au audiat ieri aproape patru ore pe Dan Voiculescu, acesta fiind pus sub control judiciar.

Nou dosar pe numele lui Dan Voiculescu, acuzat că ar fi primit 900.000 de euro ca taxă de protecţie

Dan Voiculescu, care a fost audiat timp de aproape patru ore la DNA, este cercetat, sub control judiciar, pentru şantaj, după ce ar fi ameninţat, direct sau prin intermediari, trei oameni de afaceri, care au încheiat cu trusturile sale de presă contracte de publicitate în valoare de 900.000 de euro.

Ce spune Dan Voiculescu despre vizita de joi seară la DNA

Dan Voiculescu, fondatorul PC, a făcut mai multe precizări în ceea ce priveşte vizita sa la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de joi seară. Omul de afaceri care controlează postul de televiziune Antena 3 îl laudă pe procurorul care l-a chemat şi i-a impus controlul judiciar şi face afirmaţii despre oameni oneşti din rândul serviciilor secrete.

Cererea lui Voiculescu de strămutare a dosarului ICA se judecă în 24 septembrie la Instanţa Supremă

Solicitarea depusă de avocaţii lui Dan Voiculescu de strămutare a dosarului privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare, de la Curtea de Apel Bucureşti la o altă instanţă, se judecă în 24 septembrie, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Complet de coşmar pentru Dan Voiculescu. Cine sunt cei doi noi magistraţi care îl vor judeca pe cel care controlează Antena Grup

Dan Voiculescu are un nou complet de judecată în procesul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare, format din magistraţi tineri, care par lipsiţi de inhibiţii faţă de numele grele pe care le-au judecat.

Judecătorii lui Voiculescu fug de sentinţă ca dracul de tămâie

Magistraţii refuză să mai judece dosarul privatizării Institutului pentru Cercetări Alimentare, în care omul de afaceri Dan Voiculescu este acuzat de spălare de bani. Judecătorul Florică Duţă a anunţat ieri că se pensionează şi nu mai vrea să judece nici măcar pe cererile făcute de avocaţi.

Florică Duţă, judecătorul lui Dan Voiculescu, a fost pensionat. Traian Băsescu a semnat decretul de eliberare din funcţie

Judecătorul Florică Duţă de la Curtea de Apel Bucureşti (CAB), care soluţionează dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare (ICA), a fost pensionat. Preşedintele Traian Băsescu a semnat, luni, decretul de eliberare din funcţie prin pensionare.

Când se prescriu faptele de care este acuzat Dan Voiculescu

Omul de afaceri Dan Voiculescu scapă de acuzaţia de spălare de bani din dosarul privind privatizarea frauduloasă a Institutului de Cercetări Alimentare în anul 2017. Asta arată analiza făcută pentru ziarul „Adevărul” de un specialist în drept penal.

Dan Voiculescu, atac la şeful DNA: „Faptele de care sunt acuzat se prescriu în 2023. Procurorul Kovesi încalcă legea”

Omul de afaceri Dan Voiculescu îl acuză pe procurorul-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, că încalcă legea. Acesta spune că şeful DNA ar trebui obligat să se retragă din magistratură. De altfel, nu de mult, omul de afaceri a depus o plângere la Parchetul General împotriva procurorilor anticorupţie care îl anchetează pe judecătorul Stan Mustaţă, acuzat de corupţie.

Laura Codruţa Kövesi, şeful DNA: Dan Voiculescu ne acuză de constituire a unui grup infracţional şi şantaj în cazul judecătorului Stan Mustaţă

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a discutat luni la Adevărul Live cu Dan Marinescu, redactorul-şef al ziarului „Adevărul”, despre câteva dintre cele mai importante dosare pe care le instrumentează în prezent instituţia pe care aceasta o coordonează. Aceasta a vorbit inclusiv despre plângerea pe care omul de afaceri Dan Voiculescu a făcut-o împotriva procurorilor anticorupţie.

Ce surprize mai pot apărea în procesul omului de afaceri Dan Voiculescu

Judecătorii urmează să anunţe marţi dacă anulează privatizarea Institutului pentru Cercetări Alimentare, aşa cum au cerut apărătorii din dosarul în care Dan Voiculescu este acuzat de spălare de bani. La sfârşitul zilei omul de afaceri care controlează Antenele ar putea şti data la care se va da sentinţa definitivă în cauză.

Dan Voiculescu: Cred că DNA a încercat să pună presiune pe judecătorul Mustaţă. Nu îl cunosc pe magistrat!

Dan Voiculescu a depus o sesizare la Parchetul General prin care a cerut să se facă o anchetă la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA). El a precizat că acţiunea de marţi a procurorilor este o presiune asupra judecătorului Stan Mustaţă care urma să dea o sentinţă în dosarul ICA. Magistratul Mustaţă a fost ridicat în această dimineaţă de la Curtea de Apel Bucureşti şi dus la audieri. Ulterior, acesta a fost pus sub urmărire penală.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite