Voicu, Costiniu, Căşuneanu şi Locic, trimişi în judecată pentru corupţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DNA i-au trimis în judecată pe senatorul Cătălin Voicu, judecătorul Florin Costiniu şi oamenii de afaceri Costel Căşuneanu şi Marius Locic pentru trafic de influenţă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la trafic de influenţă şi, respectiv, cumpărare de influenţă.

În 30 martie, senatorul Cătălin Voicu a fost arestat preventiv, fiind acuzat de trafic de influenţă în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată, participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual la legea contabilităţii, în legătură cu fapte de corupţie, în formă continuată.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, "în perioada iulie-septembrie 2009, inculpatul Cătălin Voicu, în prezent cercetat în stare de arest preventiv în aceeaşi cauză, prevalându-se de calitatea sa de senator, a pretins şi primit de la inculpatul Costel Căşuneanu - asociat la SC PA&CO International SRL - suma de 200.000 euro, promiţându-i că, în schimbul banilor, va interveni la Instanţa Supremă pentru obţinerea unei soluţii favorabile într-un dosar având ca obiect litigiul dintre firma omului de afaceri şi CNADNR".
În luna august 2009, Costel Căşuneanu i-a dat senatorului Cătălin Voicu, la cererea acestuia, încă aproximativ 60.000 euro în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea dosarului.

"În luna august 2009, inculpatul Cătălin Voicu a pretins şi primit de la inculpatul Marius Locic, administrator al SC Locic Imobiliare SRL, suma de 119.000 RON în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi-i va determina să nu dispună măsura preventivă a reţinerii împotriva lui Marius Locic, ci să propună o soluţie de neurmărire penală într-un dosar în care acesta din urmă era cercetat pentru infracţiunea de înşelăciune", adăugă DNA în acelaşi document.

Pentru recuperarea prejudiciului, procurorii au pus, în 4 mai, inscripţie ipotecară în valoare de 119.000 de lei pe un imobil din Bucureşti al lui Marius Locic. De asemenea, în 6 mai procurorii au poprit 200.000 de euro ai lui Costel Căşuneanu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va judeca acest dosar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite