Vlaston: Este inacceptabil ca PSD să ne spună că instituţiile de forţă ale României sunt formate din incompetenţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Într-un clip distribuit de ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi de PSD Craiova se arată că, prin folosirea imaginilor captate de camerele de filmat, „poliţia incompetentă” vrea doar să caute ţapi ispăşitori şi nu adevăraţii făptuitori
Într-un clip distribuit de ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi de PSD Craiova se arată că, prin folosirea imaginilor captate de camerele de filmat, „poliţia incompetentă” vrea doar să caute ţapi ispăşitori şi nu adevăraţii făptuitori

Poliţiştii şi societatea civilă au reacţionat dur după ce Olguţa Vasilescu şi filiala PSD Craiova au postat pe Facebook un videoclip în care oamenii legii şi procurorii sunt făcuţi incompetenţi în încercarea de a populariza modificările aduse Codului Penal.

Chiar dacă postările cu materialul video care promovează modificările la Codul Penal jignind poliţiştii şi procurorii au fost şterse între timp de către autori, reacţiile au continuat să apară. „Este inacceptabil că partidul care conduce ţara, PSD, să ne spună printr-un clip că instituţiile de forţă ale României, Poliţia şi Procuratura sunt formate din oameni incompetenţi, care în loc să identifice infractorii caută ţapi ispăşitori. Ofiţeri cu zeci de ani vechime, cu sute de cazuri grele rezolvate şi trimise în instanţă unde s-au soldat cu condamnări, caută ţapi ispăşitori pentru că nu sunt în stare să identifice un criminal la metrou. PSD uită că în recentul caz de crima petrecută la metrou, poliţiştilor le-a trebuit doar câteva ore să identifice făptaşul, cu ajutorul camerelor de supraveghere. O performanţă în sine, care a şi fost apreciată ca atare de către specialişti şi populaţie“,spune analistul Ştefan Vlaston.

Într-un mesaj, postat pe Facebook, comunitatea poliţiştilor afirmă că despre „incompetenţa Poliţiei vorbesc datele oficiale“: „Aţi auzit de prestigiul Serviciului Omoruri din cadrul DGPMB? Doamnă ministru, de 6 ani nu există omor cu autor necunoscut în capitala României. Sunt oameni care muncesc şi sunt împroşcaţi cu mizerii în mod vădit ostentativ“.

Şi fostul şef al BCCO Alba Iulia, Traian Berbeceanu, a criticat filmuleţul. „În conţinutul acestei postări, absolut cretine, se insinua în mod tendentios şi defăimător că «poliţiştii incompetenţi ar căuta un ţap ispăsitor» într-un caz de omor comis de un autor necunoscut. Îmi exprimam speranţa ca IGPR să ia atitudine faţă de o astfel de mizerie. Am explicat celor care au creat şi distribuit acea postare, de ce este cretină, pe lângă că este calomnioasă şi tendentioasă“, a scris şi Berbeceanu pe Facebook.

Videoclipul în cuvinte

Într-un clip distribuit de ministrul Muncii Lia Olguţa Vasilescu şi de PSD Craiova se arată că, prin folosirea imaginilor captate de camerele de filmat, „poliţia incompetentă” vrea doar să caute ţapi ispăşitori şi nu adevăraţii făptuitori.

„La metrou are loc o crimă. Se poate întâmpla să fii şi tu prin preajmă. Şi se poate întâmpla ca poliţia incompetentă să nu-l identifice pe ucigaş şi să caute un ţap ispăşitor. Iar tu ai putea fi acel ţap ispăşitor. Poliţia ar spune că tu eşti înregistrat pe camerele de luat vederi deşi nu se vede foarte clar. Asta ţi poate întâmpla acum, chiar ţie! Dar dacă se modifică legea, iar Directiva Europeană intră în vigoare, atunci tu vei avea dreptul să ceri expertizarea probei video. Legea poate fi de partea ta! Nu de partea poliţiei sau a procurorilor incompetenţi. Parlamentul trebuie să modifice legile justiţiei în folosul oamenilor. Gata cu ţapii ispăşitori“, este textul suprapus animaţiilor din videoclip.

Te-ar putea interesa şi:

Cum explică PSD modificarea Codului Penal: La metrou are loc o crimă. Poliţia incompetentă nu-l identifică pe ucigaş şi caută un ţap ispăşitor. Tu ai putea fi acela

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite