Vlădescu: Există un program de 100.000 de disponibilizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Finanţelor, Sebastian Vlădescu, a declarat astăzi,  înainte de a intra în plenul reunit al Camerelor, unde se dezbate bugetul, că în 2010 există un program de 100.000 de disponibilizaţi.

"Nu comentez în momentul de faţă disponibilizările de posturi. Există un program de circa 100.000, fiecare instituţie va aplica acest program. Grija mea cea mare în acest moment este de a găsi soluţii pentru crearea de locuri de muncă", a declarat Vlădescu.

Vasile Marica, preşedintele Alianţei Bugetarilor SedLex, a afirmat, la Realitatea TV, că în 2010 disponibilizaţi pe căi naturale (pensionaţi, sancţionaţi şi posturi vacante) vor fi 97.000 de oameni.

''Sunt ieşiri din sistem naturale. Nu dăm oameni afară'', a precizat Vasile Marica.

Potrivit unui proiect de lege, aproximativ 17.000 de angajaţi din administraţia locală ar putea fi concediaţi anul acesta. Numărul de angajaţi din primării şi consilii locale va fi limitat în funcţie de numărul de locuri. Printre primii vizaţi pentru disponibilizare sunt cei cu vârsta de pensionare şi cei fără copii.

Printre cei disponibilizaţi în acest an se numără şi peste 8.000 de angajaţi CFR. Potrivit unei ordonanţe guvernamentale, aceştia vor beneficia de un venit garantat pe perioade de la 20 la 24 de luni, în funcţie de vechime.

Vom reveni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite