Vlad Voiculescu, reacţie dură după propunerea de demitere a şefei DNA: „Ultima dată când un individ a vorbit aşa, în Bucureşti s-a lăsat cu o revoluţie“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vlad Voiculescu FOTO Eduard Enea

Vlad Voiculescu, fostul ministru al Sănătăţii în Guvernul Cioloş, l-a acuzat, într-o postare pe Facebook, pe ministrul Justiţiei Tudorel Toader că propunerea de demitere a Laurei Codruţa Kovesi de la şefia DNA s-a făcut la presiunea aliaţilor săi politici, această acţiune făcând parte dintr-un plan mai larg, de distrugere a Justiţiei, a ONG-urilor şi a presei.

În această seară, ministrul Justiţiei Tudorel Toader a propus demiterea şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Fostul ministru Vlad Voiculescu a avut o reacţie dură în urma conferinţei de presă, asemănând discursul lui Toader cu cel susţinut de Nicolae Ceauşescu în decembrie 1989, când a izbucnit Revoluţia Română.

În plus, Voiculescu a afirmat că ministrul Justiţiei se foloseşte de funcţie pentru a ataca DNA, instituţie care i-a supărat pe şefii şi pe prietenii săi politici.

Acesta consideră şi că acţiunea de destabilire a Justiţiei în România va fi urmată de una de distrugere a ONG-urilor şi a presei.

Iată întregul mesaj publicat de Vlad Voiculescu pe pagina personală de Facebook:

„Ultima dată când un individ a vorbit aşa în Bucureşti... s-a lăsat cu o revoluţie. Asemănările sunt frapante.

Aşa cum un profesor universitar comunist înţelege că rolul său nu este altul decât acela de a citi cursul în faţa studenţilor... acest individ înţelege să îşi folosească funcţia pentru a îşi bate joc în mod public de instituţia care i-a supărat şefii şi prietenii politici.

Ca argumente... aduce tocmai mizeriile pe care aceiaşi prieteni le-au făcut la OUG13 şi la televiziunile de partid. E atât de simplu.

Tudorel Toader propune revocarea Procurorului Şef al DNA Laura Codruţa Kovesi sub conducerea căreia DNA a devenit cea mai eficientă instituţie a statului român.

În acelaşi timp, Oficiul National de Prevenire si Combatere a Spalarii Banilor (ONPCSB) a început controalele în randul ONG-urilor din Bucureşti.

Vor să distrugă #justiţia. Apoi #ONG-urile. Apoi #presa - ce a rămas din ea. Oricine ar putea să lupte sau să spună adevărul este duşmanul lor!

Reîncepe războiul. 
Ne vedem în piaţă!“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite