Americanii nu mai au voie să călătorească în spaţiul Schengen fără vize din 2021. Cum explică autorităţile europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

Autoritatea europeană de informaţii şi autorizare privind călătoriile (ETIAS) a anunţat vineri că cetăţenii americani vor avea nevoie de vize începând din 2021 pentru a intra în spaţiul Schengen.

Cetăţenii americani trebuie să deţină un paşaport valabil, un card de credit sau de debit şi o adresă de e-mail pentru a solicita o viză ETIAS în ţările din spaţiul Schengen, informează site-ul etiasvisa.com Minorii vor avea nevoie doar de paşaport şi de înscrierea în registrul ETIAS.

În prezent, cetăţenii SUA nu au nevoie de vize pentru perioade de şedere mai scurte de 90 de zile în spaţiul Schengen, notează Agerpres în pagina electronică.

Uniunea Europeană a anunţat că vizele ETIAS sunt valabile trei ani şi permit americanilor să intre în spaţiul Schengen de câte ori este necesar.

„La fel ca alte ţări şi regiuni din lume, Europa a decis recent să îşi amelioreze sistemul de securitate pentru a evita orice alte probleme cu migraţia ilegală şi terorismul“, explică site-ul etiasvisa.com.

Spaţiul Schengen este o zonă care cuprinde 26 de state europene care nu au graniţe interne şi care permite oamenilor să călătorească între ţări liber, inclusiv în state precum Spania, Franţa, Grecia, Germania, Italia şi Polonia. 

Comisia Europeană a solicitat Statelor Unite în 2016 să renunţe la sistemul de vize pentru cinci ţări din UE, şi anume Bulgaria, Cipru, Croaţia, Polonia şi România, acţionând în baza principiului că toţi cetăţenii europeni trebuie să beneficieze de acelaşi tratament. Ca urmare a refuzului SUA de a se conforma acestei solicitări, Parlamentul European a votat pentru impunerea sistemului de vize pentru cetăţenii americani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite