Virgil Niţulescu, fost director al Muzeului Ţăranului Român, scrisoare către Grupul pentru Dialog Social: Domnul Alexandrescu minte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Virgil Niţulescu FOTO MEDIAFAX
Virgil Niţulescu FOTO MEDIAFAX

Virgil Niţulescu, fost director al Muzeului Naţional al Ţăranului Român, a transmis, sâmbătă, ca replică la scrisoarea lui Vlad Alexandrescu, un mesaj către Grupul pentru Dialog Social şi Magda Cârneci, preşedinta organizaţiei, în care spune că, în ceea ce-l priveşte, ministrul Culturii „minte”.

„În ceea ce mă priveşte, afirmând că aş fi «actualmente inculpat intr-un dosar penal instrumentat de DNA în legătură cu acordarea avizului de declasare pentru anexele Palatului Suţu din Bucureşti», nu pot să spun decât un singur lucru: domnul Alexandrescu minte”, a scris Virgil Niţulescu.

„Poate că nu este dumnealui de vină, poate că doar a fost informat greşit sau a fost consiliat greşit, aşa cum susţine că s-a întâmplat şi în cazul conflictului de la Opera Naţională Bucureşti. Opinia mea, însă, este că un membru al Guvernului României ar trebui să aibă proprietatea termenilor pe care îi foloseşte şi să se informeze temeinic, înainte de a face asemenea informaţii care, în ceea ce mă priveşte, sunt jignitoare”, a mai afirmat fostul director al Muzeului Naţional al Ţăranului Român.

El doreşte să îşi exprime solidaritatea cu nişte profesionişti precum Ernest Oberländer-Târnoveanu, Roxana Theodorescu şi Irina Oberländer-Târnoveanu, acuzaţi, ”de asemenea, pe nedrept”, de Vlad Alexandrescu.

„Din context, reiese limpede faptul că ceea ce numeşte domnul Alexandrescu drept «evaluări şi concursuri cu specialişti adevăraţi» este, de asemenea, o afirmaţie falsă. Înainte ca domnul Alexandrescu să ştie care ar fi opinia acestor comisii, dumnealui avea, deja, o opinie clar formulată în ceea ce ne priveşte. Din două una: ori comisiile sunt formate din «specialişti adevăraţi» ori domnul Alexandrescu se pricepe la toate, inclusiv la ceea ce vor decide comisiile”, a mai notat Niţulescu.

„În fine, cunoscându-l pe Sergiu Nistor de aproape 20 de ani, ştiind că este nu doar un excelent profesionist în domeniul său de competenţă, ci şi un om integru, trebuie să îmi exprim dezavuarea faţă de ideea că domnul Sergiu Nistor s-ar fi putut preta la asemenea intervenţii inavuabile, precum cele imaginate de domnul Alexandrescu”, a mai scris Virgil NIţulescu.

Vlad Alexandrescu a notat în scrisoarea adresată GDS că Virgil Niţulescu, ”actualmente inculpat într-un dosar penal instrumentat de DNA în legătură cu acordarea avizului de declasare pentru anexele Palatului Sutu din Bucuresti, pe vremea când era secretar general în Ministerul Culturii”, a pierdut concursul pentru un nou mandat, în faţa antropologului lui Vintilă Mihăilescu.

Vlad Alexandrescu a anunţat, vineri, pe pagina sa de Facebook, că nu îşi va depune demisia din funcţia de ministru al Culturii înainte de Paşte, în urma unui acord făcut cu prim-ministrul Dacian Cioloş. Ministrul Culturii şi-a anunţat demisia din funcţie, printr-un mesaj publicat, pe 27 aprilie, pe pagina sa de Facebook, în care apreciază că reforma pe care a început-o este periclitată de "forţe retrograde".

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite