VIP-uri de Spiru Haret: procurorul general Bogdan Licu şi social-democraţii Eugen Nicolicea şi Darius Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Licu, Eugen Nicolicea şi Darius Vâlcov sunt doar cei mai cunoscuţi absolvenţi ai Universitatii Spiru Haret, foto Mediafax
Bogdan Licu, Eugen Nicolicea şi Darius Vâlcov sunt doar cei mai cunoscuţi absolvenţi ai Universitatii Spiru Haret, foto Mediafax

Lovită de un scandal de corupţie mamut, procurorii acuzând existenţa unei grup infracţional patronat chiar de prorector, universitatea privată Spiru Haret se poate „mândri”, totuşi, cu o listă de absolvenţi ilustri care îi include pe actualul procuror-general interimar al României şi unii dintre oamenii cheie ai PSD-ului în ultimii ani.

Procurorii DIICOT au reţinut, astăzi, şase persoane care făceau parte din reţeaua de la Spiru Haret, dar universitatea privată se poate totuşi consola, în toiul acestui scandal, cu contribuţia avută la pregătirea unei părţi a elitei politice şi juridice a României post-decembriste.

Darius Vâlcov, bancherul studios

Comisia de Etică şi Deontologie Profesională de la Academia de Studii Economice (ASE) a concluzionat, la sfârşitul lunii octombrie, că Darius Vâlcov şi-a plagiat teza de doctorat în Finanţe. Politician din cercul lui Liviu Dragnea şi „creierul” din spatele mai multor politici economice ale guvernării PSD nu şi-a îmbogăţit, însă, bagajul de cunoştinte doar de la ASE.

După ce şi-a luat licenţa în ştiinţe economice în 1999 de la ASE, Darius Vâlcov a lucrat între 2000 şi 2004 ca director general al Băncii Populare pentru Dezvoltare din Slatina. În acelaşi timp, fostul ministru al Finanţelor şi-a făcut timp să bifeze şi o diplomă de licenţă în drept de la Spiru Haret.

Eugen Nicolicea, un student-model

„În ceea ce priveşte facultatea de drept, sau altfel spus, marele secret al lui Nicolicea, de fapt, nu era niciun secret. Cei care s-au interesat, au primit imediat informaţiile solicitate de la Universitatea Spiru Haret, inclusiv că am absolvit cu nota 10 la examenul de licenţă", a declarat Eugen Nicolicea despre studiile sale. Biografia sa oficială de pe site-ul Camerei Deputaţilor arată că este absolvent a două facultăţi: Electronica şi Dreptul, dar la niciuna dintre ele însă nu se spune unde a absolvit şi în ce an.

De altfel, studiile lui Eugen Nicolicea au fost subiectul unui interes mai larg, având în vedere incertitudinea din jurul absolvirii sale. În 2017, un fost profesor de la filiala din Drobeta Turnu Severin a Universităţii Spiru Haret declara pentru „Adevărul” că Nicolicea era student acolo „la nivelul anilor 2008 sau 2009” şi că a urmat doar trei ani de facultate, pentru că a făcut doi ani într-unul singur. „În acelaşi timp făcea aceeaşi facultate şi nevasta, şi fiica lui”, susţinea profesorul.

Bogdan Licu, student la Spiru Haret, absolvent la Babeş-Bolyai

Bogdan Licu, procurorul general interimar al României şi unul dintre cei care se încălzesc pentru a candida pentru postul de procuror general după sfârşirea interimatului, este un caz aparte de student la Spiru Haret. Acesta a urmat între 1991 şi 1995 cursurile Facultăţii de Drept a Universităţii Spiru Haret Bucureşti, făcând astfel parte din prima generaţie de studenţi pregătiţi de universitatea privată, dar a reuşit să primească diploma de absolvire de la mult mai prestigioasa Universitatea ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, conform CV-ului acestuia.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite