Vîntu şi Luca, puşi sub urmărire penală în dosarul Petromservice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Luca şi Sorin Ovidiu Vîntu au fost reţinuţi
Liviu Luca şi Sorin Ovidiu Vîntu au fost reţinuţi

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu şi sindicalistul Liviu Luca au fost puşi sub urmărire penală în cazul "Petromservice" sub acuzaţiile de spălare de bani şi delapidare. Potrivit DIICOT, conducerea sindicatului angajaţilor SNP Petrom ar fi prejudiciat patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA cu 12 milioane de euro.

Procurorii DIICOT au mai pus sub învinuire şi membrii conducerii PSV Company SA (fosta Petromservice SA) pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere, constituire a unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave şi spălare de bani.

DIICOT informează că s-a început urmărirea penală faţă de Liviu Luca, Gheorghe Şupeală, Ioan Bohâlţeanu, Nicolae Tănăsescu, Elena Petrovici, Gabriel Valentin Comănescu, Florin Radu Ciocănelea, Emil Nache, Zizi Anagnastopol, Sorin Ovidiu Vântu şi Octavian Ţurcan. Ultimii doi sunt cercetaţi deoarece sunt împuterniciţi ai societăţilor off - shore Comac Ltd., Stone Com Ltd. şi Elbahold Ltd. Restul au intrat în atenţia procurorilor DIICOT deoarece sunt reprezentanţi ai conducerii executive a SC PSV Company SA (fosta SC Petrom Service SA) şi membri ai Consiliului Director al Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA.

Învinuiţii au constituit un grup infracţional organizat, care au delapidat patrimoniul Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA, în modalitatea însuşirii, pentru societatea nerezidentă Elbahold Ltd., a unei părţi din activul patrimonial pe care-l deţinea, fapt realizat prin diminuarea participaţiei deţinute la Petrom Service SA, de la 50% la 25% din acţiunile emise, se arată în comunicatul DIICOT.

Pentru realizarea acestui obiectiv au fost utilizate sume de bani aparţinând Asociaţiei Salariaţilor din cadrul SNP Petrom SA - Petrom şi ale membrilor acesteia.

Vîntu şi Luca au mai fost reţinuţi în toamna anului trecut sub aceleaşi acuzaţii. La acel moment se vorbea despre o falimentare controlată a Petrom Service SA care a adus un prejudiciu statului în valoare de aproximativ 98 de milioane de euro.

Procurorii Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au instituit, în cauză, măsura sechestrului asigurator asupra a aproximativ 81 imobile (aproximativ 46 terenuri intravilane şi extravilane, 5 apartamente, clădiri cu destinaţie de hotel, restaurante, alte spaţii comerciale, un bloc de 8 etaje, autoturisme, ambarcaţiuni, conturi bancare) în vederea recuperării prejudiciului.

La sfârşitul lunii iulie, Sorin Ovidiu Vântu, deţinut în penitenciar după o condamnare definitivă pentru şantaj, este din nou cercetat pentru spălare de bani în dosarul FNI.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite