Vinovaţi în afacerea Poli-Claudio Zambon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asocierea cu afaceristul italian s-a produs în 2000, în scop electoral Ultimul timişorean care a finanţat echipa de suflet a oraşului, Eugen Seracin, face public un document prin care

Asocierea cu afaceristul italian s-a produs în 2000, în scop electoral

Ultimul timişorean care a finanţat echipa de suflet a oraşului, Eugen Seracin, face public un document prin care Claudio Zambon s-a asociat cu Primăria Timişoara pentru FC Politehnica.

Omul de afaceri Eugen Seracin este ultimul finanţator timişorean al clubului Politehnica. Seracin este fost arbitru de Divizia A. "Până în 1989 totul era gestionat de Institutul Politehnic.

În 1990, Cornel Dinu, care era secretar de stat, a emis un ordin care prevedea că toate cluburile trebuie să se reînfiinţeze, ca asociaţii, în baza unei legi din 1924. Mai multe personalităţi ale clubului au creat asociaţia FC Politehnica. În 1998 au venit la mine pentru că nu mai aveau bani. Am acceptat să mă implic", a explicat Seracin.

Acesta a făcut o convenţie de asociere, în 11 mai 1998, cu FC Politehnica, iar în 15 iunie 1998 a înregistrat SC Fotbal Club Poli Timişoara SA, devenind finanţatorul clubului.

Fetele fierbinţi ale lui Zambon

"Ţărăniştii vroiau să folosească echipa în scop electoral pentru campania din 2000. Eu am refuzat. Prefectul ţărănist, Dumitru Ganţ, mi-a spus să mă retrag din echipă că au ei finanţator. Zambon avea o linie erotică la Bucureşti.

I-au promis că, dacă vine cu bani la Timişoara, Primăria îl ajută să devină principalul furnizor de Internet în oraş. Acesta a fost torcul", a declarat Seracin. El a mai spus că, printr-o serie de abuzuri, primarul Gheorghe Ciuhandu şi secretarul Ioan Cojocari au forţat asocierea cu Zambon.

Rădăcina răului

"Au dat patru hotărâri de consiliu, cu acelaşi scop, să mă înlăture pe mine şi să îşi pună oamenii lor. În cele din urmă au venit cu gardienii publici la stadion. Ne-au dat afară şi s-a instalat Moldovan cu Zambon", a mai spus Seracin.

El deţine contractul de asociere între Zambon şi Consiliul Local Timişoara, despre care spune că e rădăcina răului în afacerea palmaresului, care a culminat cu penalizarea echipei şi interdicţia de a folosi numele şi culorile tradiţionale. Contractul, încheiat în septembrie 2000, este semnat de Zambon şi Gheorghe Ciuhandu.

"Era an electoral"

Zambon a negat că ar fi avut linie erotică. "Eu eram reprezentantul oficial al Telecom Italia în România", spune Zambon, care recunoaşte că a fost chemat la club în scop electoral.

"Când s-a anunţat implicarea mea în echipă, cine a ţinut conferinţa de presă la primărie? Eu? Ciuhandu venea după mine peste tot. Şi la toaletă era după mine, eram erou. Ei au luat voturile şi, după aia, gata. Acum sunt gunoi", a declarat Zambon.

Cojocari a recunoscut implicaţiile politice în afacerea cu Zambon. "El a venit la primărie, la recomandarea lui Ganţ. Echipa era picată în C, era an electoral. Lumea, oraşul era înnebunit după fotbal. Niciodată echipa asta nu a fost în divizia C şi căutam pe cineva care să investească în fotbal. Ganţ l-a adus prin Prefectură, noi nu am ştiut nimic de el", a declarat Cojocari.

Ciuhandu venea după mine peste tot.Şi la toaletă era după mine, eram erou. Ei au luat voturile şi, după aia, gata.Acum sunt gunoi.
Claudio Zambon,
fost finanţator Poli

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite