Vinere neagră pentru PSD

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Nici nu ştiau ei, mai marii partidului, cât de înţeleaptă le-a fost decizia de a se întâlni cu activul PSD din teritoriu în viitorul weekend tocmai la Suceviţa, în imediata vecinătate a mânăstirilor din Bucovina.

Fiindcă numai bunul Dumnezeu sau o acţiune de mare forţă împotriva DNA ar mai putea să mai atenueze câte ceva din crunta lovitură suferită de partid în cursul zilei de vineri. Când DNA a decis începerea  urmăririi penale împotriva vicepremierului şi ministrului Dezvoltării Regionale, d-na Sevil Shhaideh, de un tratament similar urmând, din câte se pare, să aibă parte încă un ministru al guvernului Tudose, nimeni alta decât cea care în iarnă, cu ocazia protestelor la adresa Ordonanţei 13 poza în reîncarnarea Anei Pauker, d-na  Rovana Plumb. Acuzate şi una, şi cealaltă de săvârşirea unor acte de corupţie, despre care presa a scris încă din anul 2013, al căror principal beneficiar pare să fi fost firma Tel Drum din Teleorman despre care toată lumea vorbeşte, mai pe faţă, mai  pe la colţuri, că ar fi prin mii de fire legată de mai marele partidului, dl. Liviu Dragnea.

Toate aceste fapte s-ar fi petrecut, aşadar, pe vremea când cele două doamne deţineau înalte dregătorii în guvernul USL condus de dl. Victor Ponta, un personaj devenit în ultimele luni şi mai ales zile inamicul public nr. 1 al PSD şi al şefului acestuia, dl. Liviu Dragnea.

Nu-i mai puţin adevărat că, dacă stai să le dai ascultare principalilor comunicatori ai partidului, inamicul public nr. 1 al PSD nu este chiar unul singur, ci ar fi mai mulţi. De la persoane fizice, precum fostul preşedinte al PSD, dl. Ponta, care ar fi depus un denunţ ori chiar s-ar fi autodenunţat, la ambasadorul României la Washington, dl. George Maior, care şi unul, şi altul ar vrea ori să distrugă ori să preia partidul - PSD nu se prea hotărăşte care variantă dă mai bine -, care partid se identifică precum odinioară PCR cu şeful său suprem. Nimeni altul decât dl. Liviu Dragnea. De la Binomul SRI-DNA care, prin asocierea lui cu Ministerul Public ar fi devenit Trinom, la societatea civilă, ONG-uri şi George Soros. Kakaia konspiraţia!

Aşa grăit-au ieri ba purtătorul de cuvânt al partidului, dl. Marius Adrian Dobrea, ba d-na Lia Olguţa Vasilescu, furibundă, ba mult prea slobodul la gânduri şi la vorbe Codrin Ştefănescu care şi-au prevenit şi asigurat susţinătorii, poporul pesedist, şi pe cine a mai avut urechi să-i audă că va urma ceva de genul care pe care şi că va curge sânge.

Nu, nu se putea să nu iasă la înaintare însuşi dl. Liviu Dragnea care, bazându-se, probabil, pe sondajele sociologului de partid, dl. Marius Pieleanu, ne-a asigurat că PSD ar avea astăzi o intenţie de vot ajungând undeva în jurul a 50%. Ne-a mai înstiinţat prea-cinstitul domn Dragnea că, oriunde se duce, cetăţenii îl roagă, îl imploră să nu cedeze.

În ceea ce mă priveşte, eu aştept cu mare interes momentul în care crainicii televiziunilor de casă - Antena 3 şi România tv - poate chiar şi cei ai TVR-ului vor citi în jurnalele de ştiri telegrame de susţinere. Croite pe calapodul celor pe care le-a primit până pe 22 decembrie 1989 azi repauzatul întru Domnul, Nicolae Ceauşescu.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite