„Vinerea Verde”. Ministrul Educaţiei a ajuns la serviciu cu o maşină electrică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Sorin Cîmpeanu/Facebook
FOTO Sorin Cîmpeanu/Facebook

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-a alăturat campaniei iniţiate de Ministerul Mediului şi a ajuns vineri la serviciu cu o maşină electrică.

"Ca ministru al Educaţiei, dar şi ca profesor al unei facultăţi de ingineria mediului, susţin iniţiativa lansată astăzi de Ministerul Mediului - "Vinerea Verde". Da, trebuie să ne mobilizăm toţi pentru a reduce poluarea. Şcoala trebuie să cultive respectul pentru mediu. Este o provocare pe care România, în general, marile noastre oraşe, în special, nu o mai pot amâna: să învăţăm toţi să fim reponsabili cu resursele primare - aerul, apa şi solul. Pentru noi, dar şi pentru generaţiile de mâine! La început e mai greu pentru că este altfel, ca şi în cazul tuturor proceselor de educare, în care mai întâi trebuie să te dezveţi de unele obiceiuri, pentru a dezvolta noi habitusuri, conştiente şi adecvate. Trebuie să ieşim din zona de inerţie şi confort şi să optăm pentru a acţiona diferit, motivaţi fiind de valorile în care credem", a declarat, pentru agerpres.ro, Sorin Cîmpeanu.

El a îndemnat cadrele didactice, pe părinţi, elevi şi studenţi să devină promotori ai acestei iniţiative.

""Vinerea Verde" încearcă exact acest lucru: să ne provoace să acţionăm diferit, fie şi numai pentru o zi pe săptămână, în scopul reducerii amprentei de carbon! Îndemn toţi partenerii Ministerului Educaţiei - cadre didactice, părinţi, elevi şi studenţi - să devină promotori ai acestei salutare iniţiative. Exemplul personal este metoda pedagogică cea mai eficientă. Sper, aşadar, ca deplasarea către şcolile şi facultăţile din ţara noastră, cel puţin în fiecare zi de vineri, să se facă mai mult "VERDE": cu bicicleta, trotineta, maşina electrică sau în orice alt mod care protejează mediul", a spus ministrul.

Mai mulţi membri ai Guvernului s-au alăturat acestei campanii.

Sub sloganul "STOP! Azi maşina stă pe loc!", această campanie încurajează utilizarea transportului alternativ de către angajaţii din instituţiile publice în scopul reducerii poluării şi, implicit, a emisiilor de carbon.

"Vinerea Verde" îşi propune ca, până la sfârşitul acestui an, cel puţin unul din patru angajaţi să vină în ultima zi lucrătoare a săptămânii la serviciu pe jos, cu bicicleta sau cu transportul în comun şi să renunţe astfel, pentru o zi, la autoturismul personal.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite