VIDEO Volkswagen inventează brandul Jetta, arma împotriva Daciei de la Renault

0
Publicat:
Ultima actualizare:
JETTA VA3  FOTO Captură Youtube
JETTA VA3  FOTO Captură Youtube

Volkswagen Group a găsit, se pare, armă împotriva valului de succes înregistrat de Dacia în Europa. Concret, VW va arunca pe piaţă maşini entry-level sub brandul  Jetta ale cărui modelele au fost deja testate pe piaţa din China. Succesul a fost imediat, 81.000 de vehicule fiind vădute în numai opt luni.

„Lansarea cu succesa stârnit, de asemenea, interesul de a ataca alte pieţe din lume”, a declarat preşedintele Jetta, Harald Mueller, citat de carscoops.com.

Gama Jetta include în prezent un sedan (VA3, fostul VW Jetta din China) şi două SUV-uri (VS5 şi VS7), toate construite în cadrul  uzinele din Chengdu.

CITEŞTE ŞI Dacia va lansa un nou SUV, frate mai mare al lui Duster. Ce specificaţii tehnice şi ce preţ va avea noul model care va dispune şi de o variantă hibrid

Interesant este că, întâmplător sau nu, marca entry-level a grupului Volkswagen are şi un logo (un J stilizat) care semănă izbitor de bine cu sigla nouă a brandului Dacia. 

dacia sandero gpl

Probleme suplimentare pentru Renault

Aducerea brandului Jetta în Europa ar aduce probleme suplimentare Renault pentru că modelele germane vor diminua serios vânzările Dacia, marca de volum a constructorului francez. Potrivit presei, din cauza problemelor financiare, în prezent Renault intenţionează să închidă mai multe uzine din Franţa, printre care cea de la Flins, unde sunt asamblate modelul electric Zoe şi Nissan Micra, dar şi uzina de asamblare de la Dieppe, în cadrul unui vast plan de economii care ar urma să fie anunţat săptămâna viitoare.

Surse citate de Reuters au declarat că, recent, Renault a ajuns la un acord cu băncile pentru un împrumut garantat de stat în valoare de cinci miliarde de euro. Acest împrumut garantat de stat, la care Renault lucrează de aproximativ o lună, ar urma să fie în scurt timp supus aprobării Consiliului de Administraţie, înainte de a fi aprobat oficial de Ministerul de Finanţe.

Producător de automobile din 1898, Groupe Renault este prezent în 134 de ţări şi a vândut 3,8 milioane de vehicule în 2019. Compania Dacia a fost preluată de Renault în anul 1999. Relansată în 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucător de notorietate pe piaţa auto europeană.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite