VIDEO Victor Ponta publică pe Facebook o presupusă înregistrare cu procurorul Mircea Negulescu: „Dau foc la lumea politică, ştii că sunt nebun“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta Inquam Photos / George Calin
Victor Ponta Inquam Photos / George Calin

Victor Ponta a publicat luni, pe Facebook, o presupusă înregistrare cu fostul procuror Mircea Negulescu în care ar încerca să convingă un martor să depună mărturie mincinoasă împotriva fostului premier şi i-a solicitat ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, să ia măsuri drastice.

Mesajul lui Victor Ponta:

"Domnule Ministru al Justitiei Catalin Predoiu ! Este un moment important in viata societatii noastre ! Aveti sansa sa faceti dreptate miilor de magistrati onesti si muncitori , “patati” de comportamentul catorva “uscaturi” / aveti sansa sa faceti dreptate acelor romani abuzati si hartuiti de cativa interlopi mascati in haine oficiale / aveti sansa sa redati oamenilor increderea in autoritate! Nu o ratati!
 

Opinia publica internationala urmareste in aceste zile gravele tensiuni si violente provocate de faptele oribile si inacceptabile comise de cativa politisti / imaginea si increderea in milioane de politisti cinstiti si curajosi este afectata pe nedrept / respectul cetatenilor fata de lege si de autoritati este pus in pericol de cateva “uscaturi” care murdaresc intreaga padure! Doar sanctionarea exemplara a celor vinovati va restabili ordinea si increderea ca asemenea fapte nu se vor mai repeta!

Si in Romania abuzurile si comportamentul ilegal, abuziv si vulgar al catorva magistrati au adus un prejudiciu grav autoritii judiciare si imaginii a mii de magistrati corecti, integri si seriosi ( eu insumi activand cu mandrie ca magistrat dupa absolvirea aceliasi Facultati de Drept din Universitatea Bucuresti ca si dvs)!
 

Dosare vadit politice finalizate cu achitari unanime din partea instantelor de judecata ; falsificari de probe materiale deja dovedite in fata judecatorilor ; presiuni asupra martorilor; firme romanesti bagate in faliment fara nicio baza legala ; oameni nevinovati hartuiti ani de zile cu acuzatii evident fabricate!
 

Cativa indivizi cu mentalitate si comportament de interlopi au subminat grav increderea opiniei publice in autoritati si imaginea magistraturii romanesti ! Si nu au patit nimic pana acum!!!

Aceste fapte penale si acest comportament profund nociv nu au fost niciodata sanctionate / ba chiar au primit protectie de la sefii care erau, de fapt , autorii morali! Ca si in Statele Unite ale Americii societatea nu va fi linistita pana nu va vedea ca legea se aplica tuturor- si ca toti cei vinovati platesc!
 

Va atasez mai jos o inregistrare din Dosarul de la DNA Ploiesti cunoscut opiniei publice ca “Dosarul Ponta - Blair” / desi este foarte greu trebuie sa ascultati pana la capat cum procurorul Negulescu incearca sa convinga un martor sa depuna marturie mincinoasa impotriva mea / desi limbajul este de o vulgaritate si agresivitate greu de suportat trebuie sa auziti cum si de ce se faceau dosare penale in Romania/ sper ca niciun minor sa nu asculte acesta mostra de ticalosie - dar dvs trebuie sa asclutati - dupa care trebuie sa luati masuri drastice!
 

Ca si dvs Domnule Ministru vreau si imi doresc ca cei vinovati de acte de coruptie sa plateasca / ca si dvs Domnule Ministru am luptat public si in Parlament impotriva masurilor propuse de Liviu Dragnea de exonerare de raspundere a celor vinovati / ca si seful dvs actual Dl Ludovic Orban am fost acuzat intr-un dosar politic si achitat in unanimitate de judecatorii de la ICCJ (din pacate Dl Orban, din calcul politic sau din lasitate , nu are curajul necesar sa restabileasca legea si dreptatea)!
 

Domnule Ministru al Justitiei - pentru increderea a milioane de romani in lege si Justitie/ pentru reparatia morala a celor abuzati / din respect fata de majoritatea magistratilor care isi fac datoria / trebuie sa actionati - JUSTICE SHALL BE DONE !!!

Imagine indisponibilă

Procurorul Mircea Negulescu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Transcriptul înregistrării

„Măi, tu nu înţelegi. Ideea mă deranja... Deci nu mă deranja… Din partea mea ce poate să iasă - 0- Poate să iasă să spună ”Domnule, s-a BEEEP cu Negulescu”, m-ai înţeles? Ceea ce e urât, e foarte urât… Mă ia capul şi pe chestia asta, da? - - Şi nu e în regulă. Bă, eu nu am sentiment de frică. Eu nu ştiu de frică.  - Ori dacă nu, BEEEP mea, care pe care. - - Ori mă duc eu şi mor, ori moare el. Îl BEEEP în gură, mânca-ţi-aş. Daună totală, pentru că dovedeşte de fapt, e un jegos, un şantajist, un maimuţoi… Da? -  - Şi-l paradesc, uită-te la mine - 0.41 - Bă, cu mine nu se joacă lumea, uită-te la mine. Tu ştii că nu am sentiment de frică. Că alfel mă aşa… Cu Negulescu merge cu vorbă bună, cu lugu-lugu… Pe Negulescu dacă l-ai ameninţat, l-a luat capul instantaneu şi nu vrea decât să vadă sânge. Atâta. Nu-l mai interesează altceva, da? - L-am paradit, îţi dai seama. Dacă am scos-o pe-asta s-a jucat meciul. Adică el e pa. Ca să nu fie uimit. Nu se poate aşa ceva. Nu a ajuns să mă facă pe mine un BEEEP de-ăsta, nu te supăra.  - Îţi dai seama ce paradeală îi dau? Dau foc la lumea politică, uită-te la mine, ştii că sunt nebun. Politica se face în piaţă. La bizonul mioritic îi mai dai un covrig, o tigaie, o de-asta, mă-nţelegi? O să ia foc toată ţara. O să ia foc toată ţara, crede-mă. -- El zice de Ponta, voi nu ziceţi nimic. Deci alea nu sunt jocuri politice corecte. Eu spun aşa, din punctul meu de vedere am analizat foarte clar situaţia. Eu ştiu sigur că ăsta o să reitereze chestiile cu Toader, cu BEEP. Şi poate o să aibă două poze cu mine şi cu George la un bar sau cu mine şi cu nu ştiu cine şi o să-mi dea o poză cu casa. Care nu mă afectează, că nu sunt fapte penale, că George nu e vreun infractor... Dar dacă ai dat-o în de-astea e paradeală… E care pe care. O să-l paradesc într-un dosar penal şi asta înseamnă că nu o să ştie decât instanţa şi… ce-o da legea, mâncaţi-aş gura. -  - Eu îmi bag BEEEEP în BEEEEP - Deci tu hotărăşte-te că eu ştii că-s nebun cu capul şi eu nu stau prea mult.

Acuzaţiile DNA Ploieşti din anul 2016 

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Ploieşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând de la data de 6 septembrie 2016, faţă de Victor Ponta, la data faptelor preşedinte de partid, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de:

- folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite,

- complicitate la infracţiunea de spălare de bani.

„În ordonanţa procurorilor se arată că în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

Pentru desemnarea drept candidat pe listele unui partid politic a unui om de afaceri, într-un colegiu electoral în care formaţiunea politică să aibă certitudinea că va obţine mandatul pentru care se candida, Ponta Victor Viorel, în calitatea sa de preşedinte al respectivului partid politic, şi-a folosit autoritatea pentru confirmarea propunerii acelui om de afaceri pe lista de candidaţi. Confirmarea propunerii a fost făcută de Ponta Victor Viorel în scopul obţinerii de foloase ce nu i se cuveneau, constând în plata sumei de 220.000 euro, necesară organizării unei vizite în România a unei personalităţi politice străine. Se urmărea astfel ca, prin mediatizarea unor întâlniri alături de personalitatea care beneficia de notorietate internaţională, Ponta Victor Viorel să câştige capital electoral, în condiţiile în care, în cursul anului 2012, potrivit calendarului electoral, urmau să aibă loc alegeri locale şi parlamentare. Suma de 220.000 de euro a fost obţinută prin persoane interpuse, de la omul de afaceri plasat pe un loc eligibil.

Pentru a crea aparenţa că vizita fostului lider străin în România nu are loc la iniţiativa partidului, s-a stabilit ca întreaga activitate să fie organizată prin intermediul unei organizaţii nonprofit şi apolitice, care să inducă ideea în rândul opiniei publice că întâlnirea persoanei publice străine cu Ponta Victor Viorel ar fi avut loc la iniţiativa celui dintâi. În acest scop, Ponta Victor Viorel împreună cu omul de afaceri i-au solicitat reprezentantului organizaţiei nonprofit să găsească o modalitate prin care politicianul străin să fie chemat în România fără să fie cunoscut faptul că iniţiativa îi aparţinea lui Ponta Victor Viorel, iar plata ocazionată de organizarea acestui eveniment să fie suportată de omul de afaceri prin intermediul unei societăţi comerciale controlate prin persoane interpuse.
 

În acest sens, pentru a disimula originea ilicită a sumei de 220.000 de euro, inculpatul Ponta Victor Viorel a acceptat, în conivenţă cu omul de afaceri, încheierea succesivă a două contracte.

Ca urmare a primirii foloaselor necuvenite constând în plata sumei de 220.000 euro necesară obţinerii de capital electoral pentru Ponta Victor Viorel şi pentru formaţiunea politică reprezentată de către acesta, conform înţelegerii avute, omul de afaceri a fost confirmat, de către preşedintele partidului, Ponta Victor Viorel, drept candidat al partidului, în cadrul unui colegiu electoral din judeţul Prahova.

Confirmarea listei cu propunerile candidaturile pentru ocuparea funcţiei de deputat sau senator, înaintate de organizaţiile judeţene sau de sector ale partidului, intra în atribuţiile lui Ponta Victor Viorel, în calitate de preşedinte, conform statutului formaţiunii politice. De altfel, în urma alegerilor, omul de afaceri a şi dobândit calitatea de deputat în Parlamentul României.

De altfel, în ultima perioadă, în politica românească a apărut o practică potrivit căreia oamenii potent financiar pot accede cu uşurinţă în funcţii de demnitate publică alese, fiind promovaţi de conducerile partidelor politice cu scopul direct şi nemijlocit de a asigura finanţarea ilegală a partidelor în campaniile electorale.

În acest context, în condiţiile în care legea partidelor politice şi legile electorale care s-au succedat stabilesc in mod expres modul de finanţare a partidelor şi a campaniilor electorale, acest mecanism fraudulos este de natură a aduce grave prejudicii democraţiei care presupune ab initio ca persoanele care acced în funcţii de demnitate publică să fie alese de către popor potrivit principiului reprezentativităţii pe criterii de competenţă profesională si probitate. Practic orice plată făcută în aceste condiţii constituie un folos necuvenit atâta timp cât accederea pe listele de candidaţi într-un colegiu care să asigure obţinerea mandatului este condiţionată de efectuarea acesteia.
 

Inculpatului i s-au adus la cunoştinţă calitatea procesuală şi acuzaţiile, în conformitate cu prevederile art. 309 Cod de procedură penală.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte următoarele obligaţii:
 

- să se prezinte la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti sau la sediile instanţelor de judecată, ori de câte ori este chemat;

- să informeze de îndată organele judiciare cu privire la schimbarea locuinţei;

- să se prezinte la Direcţia Generală de Poliţie a Mun. Bucureşti - Biroul Supravegheri Judiciare, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori este chemat

- să nu părăsească ţara, decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului/judecătorului competent;

- să nu se apropie de alte persoane menţionate în ordonanţă şi să nu comunice cu aceştia direct sau indirect, pe nicio cale;

- să nu facă declaraţii în mass-media referitoare la obiectul cauzei sau aprecieri la adresa procurorilor care instrumentează cauza, la celelalte persoane cercetate în cauză, precum şi la martorii audiaţi în cauză

- să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme“, se arată într-un comunicat de presă al DNA Ploieşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite