VIDEO Ultimele clipe de viaţă ale echipajului din elicopterul SMURD prăbuşit: „Ajutor, nu mai rezist!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginile filmate de un martor imediat după prăbuşirea elicopterului SMURD în lacul Siutghiol au surprins strigătele disperate de ajutor ale unuia dintre cadrele medicale prezente la bordul aeronavei.

În imaginile difuzate de Digi24 se aude când un bărbat strigă după ajutor din mijlocul lacului şi spune că nu mai rezistă, în timp ce martorii de pe mal îl încurajează şi îi dau asigurări că echipajele de salvare sunt pe drum. 

De asemenea, pe filmare se aude cum martorii au contactat o persoană căreia i-au cerut să vină cu o barcă pentru a ajunge la victimele accidentului.

Vă avertizăm că urmează imagini cu un puternic impact emoţional:

Potrivit datelor ROMATSA, elicopterul s-a prăbuşit în lacul Siutghiol la ora 16:16, la o distanţă de 500 de metri de mal. „Elicopterul zbura în flăcări şi fum”, spune un martor.

Patru persoane au murit în accidentul aviatic din Constanţa

Doi piloţi din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Interne şi două cadre medicale SMURD Constanţa au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit, luni seara, în lacul Siutghiol din judeţul Constanţa. Cei patru se întorceau dintr-o misiune aero-medicală.

Ministerul de Interne a anunţat că accidentul a fost semnalat prin sistemul de urgenţă 112 la ora 16.11, iar la 16.30 primele echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dobrogea au început operaţiunile de căutare. 

Laura Vizireanu, medicul aflat în elicopterul SMURD prăbuşit, a fost prima persoană recuperată de pompieri din apă, aceasta fiind scoasă din apă în jurul orei 16.45. Aceasta a fost resuscitată iniţial de medicii de pe ambulanţă timp de aproximativ 45 de minute, ea răspunzând manevrelor de resuscitare. Ulterior, femeia a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Constanţa şi internată în stare critică la secţia de terapie intensivă, unde a murit câteva ore mai târziu.

A doua persoană găsită, după peste trei ore de căutări, a fost copilotul elicopterului, care a fost adus cu şalupa la mal în jurul orei 21.30, la aproximativ cinci ore de la prăbuşirea elicopterului. Medicii i-au făcut masaj cardiac şi apoi l-au transportat la spital, unde au continuat manevrele de resuscitare timp de peste o oră, cadrele medicale făcând tot posibilul să-l resusciteze, încălzind corpul şi încercând repornirea inimii, însă fără rezultat.

A treia persoană, pilotul elicopterului, a fost adusă la mal la miezul nopţii, şi în cazul acesteia fiind făcute manevre de resuscitare timp de câteva zeci de minute, tot fără rezultat.

Cine se afla în elicopterul prăbuşit

image

Pilotul elicopterului, comandor Petre Corneliu Cătuneanu (47 de ani, căsătorit, un copil - foto dreapta) a absolvit Şcoala Militară în urmă cu 23 de ani şi era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de 10 ani. Avea la activ 2.900 de ore de zbor, dintre care aproximativ 2.000 pe elicopter de tip EC 135.

      

image

Copilotul, căpitan comandor Ginel Claudiu Crăcănel (42 ani, căsătorit, un copil minor - foto dreapta) avea la activ 1.600 de ore de zbor, dintre care 500 pe acest tip de elicopter. Era angajat al Ministerului Afacerilor Interne de şapte ani şi absolvise cursurile Şcolii Militare în urmă cu 18 ani.

Medicul din cadrul SMURD Constanţa, Laura Vizireanu avea 39 de ani, şi avea un copil minor. Aceasta lucra la SMURD încă din 2008.

Asistenta medicală Gabriela Camelia Harton era în vârstă de 38 de ani şi avea un copil minor. Ea lucra din 2008 în cadrul SMURD, iar în timpul liber mai lucra la o clinică medicală de la un hotel din staţiunea Mamaia.

image


Laura Vizireanu (stânga), alături Gabriela Camelia Harton FOTO Facebook.com/ Laura Vizireanu

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

FOTO VIDEO Cine sunt cele patru victime ale tragediei din Siutghiol, unde s-a prăbuşit elicopterul SMURD

Doi piloţi din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al Ministerului Interne şi două cadre medicale SMURD Constanţa au murit după ce elicopterul în care se aflau s-a prăbuşit, luni seara, în lacul Siutghiol din judeţul Constanţa. Cei patru se întorceau dintr-o misiune aero-medicală. După ce au găsit şi ultima victimă, autorităţile au anunţat familiile victimelor despre tragedie. Parchetul Militar a deschis un dosar penal în acest caz.

12 persoane au murit în trei misiuni de salvare SMURD. Serviciul a împlinit zece ani de operare aero-medicală

Opt piloţi, trei medici şi trei asistenţi au murit în cei zece ani de operare aero-medicală SMURD. Aceştia şi-au pierdut viaţa în urma a trei accidente care au avut loc în timpul unor misiuni de salvare.

Elicopter SMURD prăbuşit. Toţi cei patru membri ai echipajului au murit

Un elicopter SMURD s-a prăbuşit în lacul Siutghiol din Constanţa. Aparatul de zbor, care se îndrepta spre Mihail Kogălniceanu, efectua o misiune medicală. Medicul Laura Vizireanu a fost resuscitată, dar a murit la spital. Aceeaşi soartă au avut-o şi copilotul Ginel Claudiu Crăcănel, precum şi pilotul Petre Cătuneanu. Spre dimineaţă, scafandrii au găsit şi trupul neînsufleţit al asistentei, cel de-al patrulea membru al echipajului.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite