VIDEO Turişti români, testaţi pentru COVID-19 pe Aeroportul din Creta. „Am fost înghesuiţi într-un spaţiu de 50 de metri pătraţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Aproximativ 200 de turişti români au fost testaţi pentru COVID-19 pe Aeroportul Heraklion din Creta. Oamenii spun că procedura a durat trei ore.

Turiştii aflaţi în avion erau din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Testarea a durat peste 3 ore, a povestit la Digi24 Vlad, unul dintre pasagerii aflaţi în avion. Pasagerul a aflat de la personalul hotelului unde este cazat că alţi turişti (din alte ţări) nu au trecut prin aceeaşi procedură.

„A fost o surpriză pentru toţi pasagerii avionului, cred, pentru că toţi eram convinşi că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesui într-un spaţiu de nu mai mult de 50 de metri pătraţi, nu ni s-au oferit explicaţii şi am înţeles după câteva minute că urma să fim testaţi absolut toţi, lucru care s-a şi întâmplat”, a spus el.

Oamenii şi-au pierdut răbdarea în cele trei ore cât au durat testele. Autorităţile elene au testat inclusiv bebeluşii, în tot acest timp nimeni nu a oferit nicio explicaţie turiştilor români, iar pasagerii altor curse aeriene erau lăsaţi să treacă fără nicio oprelişte.

„Personalul de la hotel a fost foarte surprins, ne-au spus că turiştii care au venit din alte ţări – Norvegia, Danemarca – nu au avut absolut niciun control”, a mai spus Vlad.

„Testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvenţă scăzută. Probabilitatea testării cetăţenilor români este foarte mică”, arăta ieri Ministerul Turismului din Grecia într-un comunicat.

Citeşte şi:

Dezastru pentru românii care vor să meargă în Grecia. Se închid punctele de frontieră. Ce rută rămâne accesibilă

Planul de relansare economică: 3.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres şi 3.000 de kilometri de cale ferată, până în 2030. Noi porturi şi aeroporturi

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite