VIDEO Turişti români, testaţi pentru COVID-19 pe Aeroportul din Creta. „Am fost înghesuiţi într-un spaţiu de 50 de metri pătraţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Arhiva Adevărul
FOTO: Arhiva Adevărul

Aproximativ 200 de turişti români au fost testaţi pentru COVID-19 pe Aeroportul Heraklion din Creta. Oamenii spun că procedura a durat trei ore.

Turiştii aflaţi în avion erau din Bucureşti şi Cluj-Napoca.

Testarea a durat peste 3 ore, a povestit la Digi24 Vlad, unul dintre pasagerii aflaţi în avion. Pasagerul a aflat de la personalul hotelului unde este cazat că alţi turişti (din alte ţări) nu au trecut prin aceeaşi procedură.

„A fost o surpriză pentru toţi pasagerii avionului, cred, pentru că toţi eram convinşi că testarea va fi aleatorie. Am fost înghesui într-un spaţiu de nu mai mult de 50 de metri pătraţi, nu ni s-au oferit explicaţii şi am înţeles după câteva minute că urma să fim testaţi absolut toţi, lucru care s-a şi întâmplat”, a spus el.

Oamenii şi-au pierdut răbdarea în cele trei ore cât au durat testele. Autorităţile elene au testat inclusiv bebeluşii, în tot acest timp nimeni nu a oferit nicio explicaţie turiştilor români, iar pasagerii altor curse aeriene erau lăsaţi să treacă fără nicio oprelişte.

„Personalul de la hotel a fost foarte surprins, ne-au spus că turiştii care au venit din alte ţări – Norvegia, Danemarca – nu au avut absolut niciun control”, a mai spus Vlad.

„Testele aleatorii vor fi efectuate cu frecvenţă scăzută. Probabilitatea testării cetăţenilor români este foarte mică”, arăta ieri Ministerul Turismului din Grecia într-un comunicat.

Citeşte şi:

Dezastru pentru românii care vor să meargă în Grecia. Se închid punctele de frontieră. Ce rută rămâne accesibilă

Planul de relansare economică: 3.000 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres şi 3.000 de kilometri de cale ferată, până în 2030. Noi porturi şi aeroporturi

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite