VIDEO Tabacul, „zarzavat” de import. Peste 10 tone de tutun ascunse în camioane cu legume, descoperite de poliţiştii de frontieră din Giurgiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cantitate de 9 tone de tutun vrac au fost descoperită de poliţiştii de frontieră de la Giurgiu, în 5 microbuze care transportau varză, potrivit unui comunicat al IGPF. În urmă cu două zile, tot la Giurgiu, poliţiştii au descoperit 1,7 tone de tutun, ascuns într-un transport de ceapă.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu au descoperit, în mai multe mijloace de transport, acoperită de varză şi peleţi, cantitatea de 9.000 kg de tutun vrac, în valoare de aproximativ 600.000 lei, informează un comunicat transmis duminică de către Poliţia de Frontieră.

Potrivit sursei citate, în ultimele 24 ore, s-au prezentat pentru a intra în ţară, prin Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, cinci microbuze înmatriculate în România, care erau conduse de şoferi români, cu vârstele cuprinse între 18 şi 36 de ani. Conform documentelor de însoţire a mărfii, şoferii transportau saci cu varză şi peleţi din Bulgaria pentru societăţi comerciale din România.

Cu ocazia verificărilor amănunţite efectuate, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au constatat că în compartimentele pentru marfă ale microbuzelor, acoperiţi de varză, respectiv peleţi, erau ascunşi prin metoda capac mai mulţi saci din plastic de culoare neagră ce conţineau tutun vrac.

Împreună cu inspectori din cadrul Direcţiei Regionale Antifraudă 3 Alexandria s-a procedat la cântărirea tutunului, rezultând cantitatea totală de 9.000 kg, echivalentul în pachete de ţigări a acestei cantităţi de tutun fiind de aproximativ 450.000 de pachete.

Cu privire la marfa transportată, cetăţenii români au declarat că transportau tutunul în România, cu intenţia de a fi prelucrat şi comercializat.

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de aproximativ 600.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către lucrători antifraudă din cadrul ANAF.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de:

  • complicitate la producerea de produse accizabile care intră sub incidenţa regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal de către autoritatea competentă,
  • fals în înscrisuri sub semnătură private
  • uz de fals

Pe data de 30 octombrie, o cantitate de 1,7 tone de tutun vrac a fost găsită de poliţiştii de frontieră din Giurgiu, ascunsă într-o autoutilitară încărcată cu ceapă şi condusă de un bărbat de 32 de ani. Din această cantitate s-ar fi putut face peste 85.000 de pachete de ţigări.

În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că în compartimentul pentru marfă al autoutilitarei, în spatele sacilor cu ceapă, erau ascunşi prin metoda capac mai mulţi saci de culoare neagră ce conţineau tutun vrac (echivalentul a 170 de baxuri).

Întreaga cantitate de tutun, în valoare de aproximativ 100.000 de lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor de către lucrători antifraudă din cadrul ANAF.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite