VIDEO Sfinţirea Catedralei Mântuirii Neamului, slujbă cu scandal: „Şi-au bătut joc de noi, de popor“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: Mediafax
FOTO: Mediafax

Zecile de mii de pelerini care au venit la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului nu au avut loc în curtea amenajată de organizatori. Majoritatea au fost nevoiţi să asculte sluba de sfinţire şi liturghia din stradă. Odată cu terminarea liturghiei, tensiunile dintre credincioşi şi jandarmi au crescut, majoritatea încercând să rupă gardurile de protecţie pentru a ajunge cât mai repede la altar.

40.000 de oameni au asistat la slujba de sfinţire a Catedralei Mântuirii Neamului, anunţată cu mare fast de către Biserica Ortodoxă Română. Mulţi dintre aceştia au fost aduşi cu atutocarele de la sute de kilometri, din toate colţurile tării. După ore lungi de drum, pelerinii au fost primiţi cu garduri de protecţie şi cu porţi închise, curtea catedralei fiind neîncăpătoare numărului uriaş de oameni aduşi de organizatori.

În timp ce, în interiorul catedralei, Patriarhul Daniel şi Partriahul Bartolomeu I al Constantinopolului ţineau slujba, în faţa a 2.000 de invitaţi, zecile de mii de credincioşi au îndurat frigul cu orele pentru şansa de a trece prin sfântul altar.

Totul a culminat după plecarea prelaţilor şi a întregului sobor, când efectivul de jandarmi nu a mai făcut faţă mulţimii dornice să ajungă cât mai repede în catedrală. Aceştia s-au împins şi au încercat să rupă gardurile de protecţie. Peste 100 de credincioşi au avut nevoie de asistenţă medicală, iar mulţi dintre ei au plecat acasă dezamăgiţi, fără să mai intre în catedrală şi prin sfântul altar.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite