VIDEO Un român, martor la atacul terorist de la Londra. Bărbatul spune că a reuşit să îl lovească pe unul dintre atacatori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un român din Marea Britanie a publicat pe contul său de Facebook o înregistrave video care suprinde primele momente de după atacul din Londra, când trei bărbaţi au atacat cu macete mai multe persoane în Borough Market.

Florin Morariu povesteşte în înregistrare că ar fi reuşit să îl lovească pe unul dintre atacatori.

Florin Morariu declarat pentru TVR: „Mă aflam la muncă. Muncesc în tură de noapte la o brutărie legată de Piaţa Borough. Eram împreună cu colegii mei la masa de lucru, în faţa noastră avem un geam foarte mare. 

Ne uitam pe stradă - era o agitaţie foarte mare, lumea fugea, femei care leşinau pe stradă. I-am zis colegului meu croat să ieşim afară să vedem ce se întâmplă. Când am ieşit afară au venit două femei şi ne-au rugat să le lăsăm să intre în interior. 

Ne-au spus că undeva de la London Bridge spre Borough Market este un van care coboară şi bagă cuţitele în oameni. Am ieşit afară să mă uit - nici femeile nu ştiau, erau dezorientate - şi am luat cu mine două navete de plastic pentru pâine. Am ieşit afară. Undeva din partea dreaptă a brutăriei au început să fugă vreo zece persoane. Am intrat pe o alee, am mers puţin înainte, şi pe partea stângă, pe o altă alee erau vreo patru persoane. Un domn venea spre mine şi alţi doi în lateralele lui şi unul în spate. 

Cei doi din laterale au început să îl lovească cu cuţitul. Atunci am aruncat cu o navetă, s-a ferit, iar când am aruncat a doua navetă i-a venit în cap la unul dintre ei, cel din partea dreapta, şi a căzut jos. Celălalt s-a repezit la mine. Poliţia îi urmărea şi a început să spună prin portavoce: go, go, go! După ce am fugit de acolo am luat oameni de pe stradă şi i-am băgat în brutărie", a mai sus Florin Morariu, pentru TVR.

Un alt curajos londonez a încercat să salveze trecătorii în timpul atacului aruncînd diverse obiecte împotriva teroriştilor. Un act de rezistenţă însă nerecomandat de către poliţie, notează BBC.

Gerard a povestit pentru BBC că a încercat să ajute trecătorii aruncând pahare, sticle şi scaune de bar împotriva teroriştilor înarmaţi cu cuţite care înjunghiau clienţii din pub-urile din apropierea London Bridge .

El spune că se întorcea de la un pub din Borough, când a văzut trei terorişti înarmaţi cu cuţite.„Erau pe drum când i-am văzut şi am strigat:“ Salvaţi-vă , vă vor ucide pe toţi ". Am alergat după atacatori. Au fugit într-un local, rănind un bărbat înalt“, a mai povestit Gerard.

„Am aruncat împotriva atacatorilor cu sticle, pahare, scaune. Am încercat să salveze cât mai mulţi oameni. Dar am fost neajutorat. Dacă aş fi căzut la pământ m-ar fi omorât. "

„Ştiu că a fost o prostie, dar am încercat să salvez vieţi“, a declarat Gerard pentru BBC. Poliţia din Londra a emis o recomandare după atacuri în care explică ce să facă populaţia într-un astfel de caz: „Salvaţi-vă! Ascundeţi-vă! Informaţi! Este mai bine să vă ascundeţi într-un loc sigur decât să vă sacrificaţi sau să purtaţi negocieri“ a sfătuit populaţia poliţia.

Şapte oameni au murit şi 48 sunt răniţi şi internaţi în cinci spitale din Londra în urma atacurilor de sâmbăta seara în centrul capitalei Marii Britanii, a anunţat duminică Serviciul de ambulanţă din capitala britanică. Victimele au fost lovite intenţionat de microbuz de culoare albă în apropiere de staţiei London Bridge. Un al doilea incident a avut loc în Borough Market, iar un al treilea la Vauxhall.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite