VIDEO Reportaj Euronews dedicat protestelor: „Marşul românilor pentru Justiţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva modificărilor aduse legilor justiţiei
Sute de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a protesta împotriva modificărilor aduse legilor justiţiei

Cunoscutul post de televiziune Euronews a dedicat un amplu reportaj protestelor masive care au cuprins România faţă de putere şi faţă de modificările pe care aceasta doreşte să le aducă legilor justiţiei.

„La 20 ianuarie 2018, zeci de mii de oameni au ieşit pe străzile Bucureştiului, nemulţumiţi de revizuirea propusă a sistemului judiciar din România. A fost cea mai recentă într-o serie de demonstraţii antiguvernamentale care au cuprins ţara de anul trecut. (...) Mulţi dintre cei mai importanţi politicieni români sunt cercetaţi pentru corupţie, evaziune fiscală sau utilizarea frauduloasă a fondurilor Uniunii Europene. Aceiaşi parlamentari încearcă acum să revizuiască sistemul judiciar, asumându-şi responsabilitatea“, notează Euronews.

Sute de mii de români convinşi că modificările aduse Legilor Justiţiei sunt greşite au ieşit în stradă, într-un aşa-numit „Marş al speranţei“, notează jurnaliştii.

Televiziunea mai subliniază că Direcţia Naţională Anticorupţie este instituţia responsabilă pentru anchetarea faptelor de corupţie, o instituţie condusă de Laura Codruta Kovesi, care în repetate rânduri a atras atenţia că modificarea legilor justiţiei nu se bazează pe o dorinţă reală pentru reformă, ci mai degrabă pe o încercare de a proteja parlamentarii corupţi de anchete.

Euronews citează mai mulţi jurnalişti români în legătură cu activităţile presupuse de corupţie ale lui Liviu Dragnea, şeful Partidului Social-Democrat (PSD), partid aflat la putere.

„Liviu Dragnea este acum cel mai influent politician din România, care controlează compania Tel Drum, o firmă locală de construcţii. Această companie a crescut cu sute de milioane de euro din bugetul naţional şi din bugetul local“, a declarat Attila Biro pentru Euronews.

Jurnaliştii de la Euronews mai notează că judeţul Teleorman este fortăreaţa locală a lui Dragnea.

Romanians march for justice | Euronews

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite