VIDEO Raportul preliminar al accidentului avionului Omni Air de la Băneasa. Aeronava transporta oficiali militari americani de la Kabul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

AIAS a emis raportul preliminar de investigaţie a accidentului de aviaţie civilă produs în data de 28.08.2020 pe pista Aeroportului Internaţional "Aurel Vlaicu" Bucureşti-Băneasa şi în care a fost implicată aeronava Boeing 767-324 înmatriculată N423AX, căreia i-a cedat trenul principal de aterizare după contactul cu pista. Aeronava transporta oficiali militari americani de la Kabul la Washington.

Documentul publicat de Autoritate nu sunt precizate informaţii relevante la cauza accidentului ci doar detalii despre avion şi echipaj. De asemenea, AIAS a descărcat datele din cutiile negre ale avionului şi confirmă că acestea au înregistrat date şi în timpul accidentului. În ceea ce priveşte avionul, comisia de investigaţie ajunsă la locul producerii accidentului a constatat următoarele avarii: jamba trenului de aterizare stânga ruptă; roţile din spate ale trenului de aterizare stânga erau ieşite prin flaps; fuselajul perforat de bucăţile desprinse din ansamblul trenului de aterizare; motorul #1 avariat din cauza frecării cu pista, arată boardingpass.ro

Documentul oficial AICI

Reamintim că Boeing-ul 767 Omni Air, care transporta militari americani din Kabul (Afghanistan) spre Washington şi care la aterizarea pentru realimentare pe Aeroportul Băneasa a fost implicat într-un accident aviatic după ce trenul principal s-a rupt, are aproape 25 de ani vechime.

roata

Aeronava a fost înmatriculată pentru prima oară (N6055X)  pe 29 ianuarie 1996 de firma de leasing GECAS şi a intrat efectiv în exploatare câteva luni mai târziu fiind operat de Ansett Australia. Compania australiană a folosit aeronava până în 2002 când a fost preluată de operatorul North American Airlines, conform airfleets.net. După aproape 12 ani, pe 9 iunie 2014, aeronava de tip Boeing 767 a intrat în flota Omni Air, o companie aeriană charter din Statele Unite cu sediul pe Aeroportul Internaţional Tulsa, Oklahoma, sub înmatricularea N423AX. 

Alt incident în luna martie

Omni Air este una dintre puţinele companii aeriene care cooperează cu oficialii americani de la Immigration and Customs Enforcement şi a efectuat unele zboruri de deportare. În 2020, Omni Air a obţinut un contract de 77,65 milioane de dolari cu Departamentul american al Apărării pentru „servicii de transport aerian charter internaţional”. 

În martie anul acesta, un avion de acelaşi tip al companiei a fost implicat într-un incident pe aeroportul irlandez Shannon, fiind avariat, presa relatând la acel moment că această companie aeriană transportă militari americani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite