VIDEO Poliţiştii au folosit statuia lui Iuliu Maniu pe post de suport pentru pancarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

1.000 de poliţişti au protestat în această dimineaţă la Bucureşti, nemulţumiţi de salariile pe care le încasează. Protestul a avut loc în piaţa din faţa Ministerului de Interne, în jurul statuii lui Iuliu Maniu, un om care a fost ucis în bătaie de miliţienii comunişti, acum 64 de ani.

Din 1.000 de poliţişti, niciunul nu s-a autosesizat cu privire la încălcarea Legii 61/1991. Dar, mai presus de lege este istoria neagră a acestei ţări. În anii '50, în temniţele comuniste au murit sute de mii de oameni. Printre ei şi Iuliu Maniu, academician român şi lider ţărănist. A fost omorât în bătaie de miliţienii comunişti, după care a fost aruncat într-o groapă comună. Resturile sale pământeşti nu au fost găsite nici până în ziua de azi. După Revoluţie, statul român l-a reabilitat şi i-a făcut această statuie.

Ea nu este acolo pentru a fi acoperită cu pancarte sindicaliste. Este acolo pentru ca noi toţi, dar mai ales oamenii care lucrează în instituţiile de forţă, să-şi aducă aminte de greşelile trecutului pentru a nu le mai repeta. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite