VIDEO Percheziţii DIICOT în Bucureşti şi 4 judeţe într-un caz de traficanţi de persoane care drogau şi obligau fete să se prostitueze în Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Procurorii DIICOT au efectuat, in cursul zilei de astăzi, un număr de 11 percheziţii domicilare în Bucureşti şi judeţele Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa şi Arad, în vederea destructurării unui grup infracţional organizat specializat în trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism.

La sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală au fost duse, în vederea audierii, un număr de 12 persoane, iar şeful grupării, un bărbat din judeţul Giurgiu, a fost prins la graniţă când se pregătea să părăsească ţara.

„În cauză există suspiciunea rezonabilă că, începând cu anul 2017, a fost constituit un grup infracţional organizat, ai cărui membrii au acţionat, în mod coordonat, în ceea ce priveşte săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane şi proxenetism, precum şi încheierea unor căsătorii de convenienţă pentru cetăţeni indieni doritori să se stabilească în ţări ale Comunităţii Europene, cu precădere Germania.În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a reţinut faptul că, membrii grupului infracţional au racolat mai multe persoane de sex feminin de pe raza municipiului Bucureşti, a judeţului Giurgiu, dar şi din diferite zone din Moldova, prin inducere în eroare şi profitând de starea vădită de vulnerabilitate, pe care ulterior le-au transportat şi adăpostit în diferite apartamente închiriate de pe teritoriul Germaniei, în scopul exploatării sexuale a acestora, precum şi al încheierii unor căsătorii de convenienţă”, arată comunicatul DIICOT.

Modul de operarare al reţelei

Reţeaua avea un mod de operare devenit deja clasic printre traficanţii de persoane. Aceştia identificau personale vulnerabile şi începeau să dezvolte relaţii sentimentale cu acestea pentru a le putea manipula.

Apoi, victimele erau obligate să consume diferite substanţe psihotrope, devenind astfel dependente de grup. Atunci când controlul sentimental nu mai funcţiona, membrii grupului utilizau arme de foc şi arme albe pentru intimidarea tinerelor şi pentru a le controla, dar şi pentru a se impune în rândul altor grupări infracţionale de trafic de persoane sau proxenetism.

Sumele de bani obţinute din desfăşurarea activităţilor infracţionale au fost cheltuite pe teritoriul Germaniei pentru închirierea locaţiilor unde se practica prostituţia şi pentru nevoile curente ale membrilor grupării infracţionale, însă o mare parte din bani au fost transferaţi în România fie direct, la purtător, fie prin intermediul serviciilor bancare de transfer financiar, către liderul grupării care se ocupa de gestionarea acestora.Pentru ca veniturile ilicite să fie protejate de eventuale controale ale autorităţilor germane sau româneşti, membrii grupării au achiziţionat bijuterii din aur cu gramaje consistente.

Percheziţii DIICOT în vederea destructurării unei reţele de trafic de persoane

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite