VIDEO Cine sunt oamenii care l-au susţinut pe Dragnea în faţa ICCJ: „A fost un băiat bun, ne-a mărit pensiile, a mărit salariile, a făcut, cât de cât a făcut”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea la plecarea de la ICCJ. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Liviu Dragnea la plecarea de la ICCJ. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Liviu Dragnea a fost audiat, luni, la Curtea Supremă, în dosarul în care a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare în primă instanţă. El a susţinut în continuare că este nevinovat şi că nu are încredere în DNA. Magistraţii au amânat pronunţarea unei sentinţe definitive pentru data de 20 mai.

În faţa sediului ICCJ s-au adunat aproximativ 200 de oamenii veniţi să îl susţină pe Liviu Dragnea. Aceştia au scandat lozinci precum:„Libertate!”,„PSD!PSD!PSD!” sau „Dragnea Preşesinte!”, totodată purând steaguri naţionale şi pancarte cu mesaje de încurajare.

Aceştia au venit în faţa sediului ICCJ pentru că nu cred în vinovăţia Preşedintelui PSD: „Liviu Dragnea a angajat două femei. Poate le-a agajat, poate nu le-a angajat, nu ştiu. Să spunem, presupunem că le-a angajat şi a prejudiciat statul cu 10.000 de euro, îi dă 2 ani de zile cu executare. Vi se pare corect?”

De vină pentru problemele pe care le are Liviu Dragnea se pare că ar fi Klaus Iohannis şi anturajul său:„ Preşedintele României are sentinţă definitivă şi irevocabilă şi bani furaţi de la stat. Impozit neplătit, case luate cu tot felul de şiretlicuri şi nu a păţit nimic”, a declarat un susţinător.


„De ce nu fac lege pentru toţi? Ăsta i-a omorât pe ăia în puşcărie, Lazăr ăsta, procurorul ăsta principal. Ce-a făcut? Pe el de ce nu îl bagă la puşcărie? Îl ţine domn’ preşedinte, că l-a scăpat pe el de atâtea case.”


Deşi mai puţini la număr, în faţa Curţii Supreme au venit şi protestatari care sperau la pronunţarea unei sentinţe cu executare pentru Preşedinteşe Camerei Deputaţilor: „Un Escobar al României, Liviu Dragnea, este la ultimul termen şi a făcut atât de mult rău acestei ţări că ne dorim în sfârşi să ajungă după gratii cu executare. Probele sunt evidente împotriva lui. Sperăm să primească o condamnare definitivă înainte să se reunească CCR-ul şi poate chiar să scape.”

După mai multe ore de audieri în dosar, instanţa a decis amânarea pronuţării până pe date de 20 mai.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite