VIDEO Nunta familiei Halep, stricată de zeci de poliţişti: „Nu înţeleg de ce au stricat nunta. Erau 220 de persoane”. Dosare penale şi invitaţi trimişi acasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intrarea terasei din Constanţa unde a fost organizată nunta verişoarei Simonei Halep. FOTO Replica Constanţa.
Intrarea terasei din Constanţa unde a fost organizată nunta verişoarei Simonei Halep. FOTO Replica Constanţa.

Nunta verişoarei Simonei Halep, la care erau preconizaţi 200 de invitaţi, a fost ruinată de poliţiştii care au descoperit că nu urmau să fie respectate normele în vigoare, iar numărul participanţilor era de patru ori mai mare decât prevede legea.

Nunta verişoarei Simonei Halep a început duminică, la un restaurant cu ştaif din Constanţa. La petrecerea ca în poveşti erau aşteptaţi peste 200 de invitaţi, dar totul a fost dat peste cap de un apel la 112. Cineva i-a alertat pe oamenii legii că în zona restaurantului este mare forfotă, astfel că Poliţia Constanţa a mobilizat peste 28 de poliţişti pentru a face „descinderile”.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii s-au postat la intrare şi nu au mai lăsat pe nimeni să pătrundă pe terasa deschisă a restaurantului. Nu mare le-a fost uimirea când au aflat că la nuntă sunt aşteptate 200 de persoane, de patru ori mai multe decât prevede legea în starea de alertă.

Mai mult, mesele nu erau aşezate de aşa natură încât să se respecte distanţarea dintre invitaţi, astfel că patronului restaurantului, dar şi organizatorului evenimentului le-au fost întocmite dosare penale pentru combaterea zădărnicirii bolilor.

„Am avut o nuntă mai măricică, vreo 200 de persoane. Terasa are 600 de locuri, poliţia şi 122 de jandarmi, nu dă voie să intre decât 50 de persoane", a declarat Nicu Terzi, patronul restaurantului, pentru publicaţia locală Replica. „Nu înţeleg de ce au stricat nunta. Erau 220 de persoane. Eu ştiam că este voie, în aer liber, cu 500 de persoane”, a mai spus patronul, citat, de această dată, de Focus Press.

Mare parte dintre invitaţi au fost trimişi acasă şi, nu e exclus, ca în loc de dar să plătească amenzi. Doar 50 de persoane au rămas la local pentru continuarea petrecerii.

Comunicatul IPJ Constanţa

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa s-au autosesizat în urma unui apel la 112, efectuat în jurul orei 20.00, cu privire la un eveniment festiv preconizat a avea loc la un restaurant din municipiul Constanţa.

Astfel, la faţa locului s-au deplasat 28 de poliţişti de ordine publică, investigarea criminalităţii economice, criminalistică şi rutiera pentru efectuarea primelor verificări. S-a constatat faptul că operatorul economic nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor prevăzute de Legea 55/2020, prin faptul că pe terasa localului respectiv mesele nu erau poziţionate cu respectarea distanţei de 2 metri, iar numărul invitaţilor depăşea 50 de persoane.

Totodată, reprezentanţi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică şi inspectori de la Protecţia Consumatorului fac verificări de specialitate în ceea ce priveşte respectarea normelor privind prevenirea răspândirii virusului Covid-19.

La faţa locului sunt şi jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa şi poliţişti locali.

În cauză, a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, conform art. 352 din Codul Penal, au transmis reprezentanţii IPJ.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite