VIDEO NASA confirmă: Pământul are o soră geamănă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cercetătorii NASA au prezentat la Conferinţa inaugurală a misiunii Kepler lista noilor planete care ar putea fi locuite în viitor
Cercetătorii NASA au prezentat la Conferinţa inaugurală a misiunii Kepler lista noilor planete care ar putea fi locuite în viitor

Oamenii de ştiinţă de la NASA au găsit o soră geamănă a Pământului, aflată la o distanţă de 600 de ani  lumină.

Misiunea Kepler de la NASA a confirmat pentru prima dată, după doi ani de cercetări, existenţa unei planete locuibile, asemănătoare Pământului, unde ar putea exista apă în stare lichidă. De asemenea, Kepler a mai descoperit şi alţi candidaţi, în număr de 1.000,  la statutul de planetă locuibilă, iar astfel numărul planetelor cunoscute s-a dublat.

image

Potrivit site-ului nasa.gov, zece dintre recentele descoperiri sunt în apropierea Pâmântului, dar cercetătorii susţin că vor avea nevoie de mai mult timp pentru a verifica dacă ceea ce au descoperit ei sunt planete reale.

“Ne apropiem din ce în ce mai mult să descoperim ceea ce numim planeta Goldilocks”, a declarat Pete Worden, directorul centrului de cercetare Ames din Moffett Field, California, citat de Washington Post.

El a mai spus că planeta recent confirmată se numeşte Kepler-22b, este cea mai mică şi a fost găsită în mijlocul zonei unde se află o stea similară cu Soarele nostru. Cercetătorii estimează că noua planetă se află la 600 de ani lumină distanţă faţă de Pâmânt.

Raza planetei Kepler-22b este de 2,4 ori mai mare decât a Pâmântului, dar cele două planete au temperaturi similare. Specialiştii spun că dacă efectul de seră funcţionează pe planeta recent descoperită aşa cum se întâmplă pe Pâmânt, atunci temperatura medie a suprafeţei pe Kepler-22b ar fi de 22 de grade Celsius sau 72 de grade Fahrenheit.

Nasa a descoperit o planetă similară Pîmântului

Pe noua planetă, un an durează  290 zile, iar steaua în jurul căruia se roteşte planeta este asemănătoare Soarelui.

În plus, specialiştii susţin că steaua planetei Kepler-22b face parte din aceeaşi clasă ca şi Soarele nostru, deşi este puţin mai mică şi mai rece.


"Descoperirea lui Kepler22-b este un reper major pe drumul spre constatarea unei planete gemene Pământului", a declarat Douglas Hudgins, om de ştiintă în programul Kepler de la sediul NASA din Washington.


Echipa de oamenilor de ştiinţă de la Kepler foloseşte  telescoape la sol şi telescopul spaţial Spitzer pentru a revizui observaţiile făcute de navele spaţiale cu privire la alte planete. În timpul misiunii de trei ani şi jumătate a misiunii Kepler, telescopul examinează stelele aflate între constelaţiile Cygnus şi Lyra. Telescopul Kepler detectează planetele care trec prin faţa stelelor.


În ultima perioadă, numărul planetelor de acceaşi mărime cu Pământul sau mai mare decât planeta noastră a crescut cu mai mult de 200.

Echipa de oameni de ştiinţă de la Kepler găzduieşte zilele acestea  o conferinţă specială la Ames, care se desfăşoară în perioada 5-9 decembrie.

În cadrul acesteia, cercetătorii au anunţat că au descoperit 1.094 de noi planete. De la ultimul catalog  al planetelor identificate de NASA, lansat în februarie trecut, numărul planetelor a ajuns la 2.226.

Dintre acestea 207 sunt aproximativ de mărimea Pâmântului, 680 sunt mai mari decât Pâmântul, 1.181 sunt de aceeaşi mărime ca Neptun, 203 ca Jupiter şi 55 mai mari ca Jupiter.

VEZI AICI IMAGINI CU PLANETA GEAMĂNĂ A PĂMÂNTULUI

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite