VIDEO MOTIVARE Directoarea de la grădiniţa groazei nu a fost arestată pentru că nu este un pericol. Părinţii, responsabili de ce s-a întâmplat cu copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Directoarea de la grădiniţa groazei din Cotroceni nu a fost arestată preventiv pentru că ea nu mai poate comite infracţiunea de rele tratamente aplicate minorului deoarece grădiniţa a fost închisă pe 28 martie, arată judecătorul care a lăsat-o în libertate, care adaugă în motivarea deciziei sale că părinţii sunt direct responsabili pentru ce s-a întâmplat cu cei mici pentru ca i-au dus la o grădiniţă care nu are autorizaţie.

Magistratul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Sectorului 5, care a judecat cererea de arestare preventivă a Anei Ioana Neagu înaintată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 5, şi-a argumentat decizia luată pe 31 martie, când a decis cercetarea sub control judiciar a acesteia.

Un prim aspect menţionat de judecător se referă la faptul că procurorii nu au stabilit exact care era rolul femeii în grădiniţă, respectiv dacă era directoare sau dacă era educatoare.

Mai mult, conform documentului citat, părinţii sau aparţinătorii legali ai copiilor sunt „direct responsabili” pentru ce se întâmplă cu cei mici, în condiţiile în care grădiniţa nu era autotizată de la ARACIP.

„Stabilirea calităţii în care se presupune că inculpata a săvârşit fapta este cu atât mai importantă, cu cât Grădiniţa nu are autorizare/acreditare de la ARACIP, în aceste condiţii părinţii copiilor sau susţinătorii legali ai acestora devenind direct responsabili pentru evenimentele ce pot surveni pe parcursul supravegherii lor în această unitate, punându-se problema de a fixa care este răspunderea unui administrator de grădiniţă în situaţia dată, dacă intervine răspunderea persoanei juridice care are în îngrijire sau a persoanelor angajate în mod legal pe funcţia de educator”, se arată în motivarea instanţei.

Judecătorul mai arată că nu s-a dovedit caracterul continuu al relelor tratamente aplicate minorilor, „fiind reţinute punctual 3 acte materiale săvârşite în data de 15.03.2016, în dezacord şi cu practica judiciară care a statual că aplicarea unei corecţii izolate, determinată de o greaşeală a minorului-aşa cum inculpata  ajustificat în cazul minorilor şi care nu îi pune în pericol dezvolatarea fizică, psihică sau morală”.

Totodată, instanţa arată că nu s-a dovedit până în acest moment al anchetei o altă cerinţă a infracţiunii pentru care s-a cerut arestarea preventivă, faptul că dezvoltarea fizică, psihică a copiilor ar fi fost pusă în pericol de tratamentele aplicate de directoare.

Decizia nu a fost însă definitivă, fiind atacată deja la Tribunalul Bucureşti.

Mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

EXCLUSIV VIDEO Directoarea de la grădiniţa groazei a fost reţinută pentru rele tratamente aplicate minorului

Noi mărturii cutremurătoare din grădiniţa groazei

Anomalie de România. Autorităţile se feresc de grădiniţa ororilor ca dracul de tămâie. Ocrotiţi prin nepăsare

Copiii agresaţi la grădiniţa „Flipper Garden” vor fi expertizaţi la Institutul Naţional de Medicină Legală

Ce spun psihologii despre copiii agresaţi la grădiniţa „Flipper Garden“: „Pot dezvolta tulburări. Pot suferi traume emoţionale majore”

Tatăl copiilor agresaţi de directoarea de grădiniţă: „I-am dat zeci de mii de euro, în patru ani, ca să-mi terorizeze copiii“

VIDEO Directoarea unei grădiniţe private din Capitală, reclamată la Poliţie că ar fi bătut trei copii. Mai mulţi părinţi îi iau apărarea

Directoare de grădiniţă cercetată după ce a agresat trei copii

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite