VIDEO Mesaj pentru Jandarmeria Română, de sub Arcul de Triumf: „Pe aici nu veţi mai trece“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În timp ce în Piaţa Constituţiei avea loc mitingul pro-Jandarmeria Română, mai mulţi tineri au decis să transmită instituţiei acuzate că a acţionat cu o violenţă nejustificată la protestul diasporei din 10 august un alt mesaj.

După cum se poate observa Mesajul acestora vine în contextul în care la aceeşi oră în faţa Parchetului General are loc un miting de susţinere a Jandarmeriei Române şi a modului în care această instituţie a acţionat în seara zilei de 10 august.

Ministrul de Interne, Carmen Dan a anunţat că ancheta internă a Jandarmeriei Române a descoperit şase cazuri în care 10 jandarmi ar putea fi autori ai unor fapte de natură penală la mitingul din 10 august din Piaţa Victoriei.

Reprezentanţii Jandarmeriei au susţinut că intervenţia de la miting a fost pe deplin justificată şi că dispozitivele au fost dimensionate în raport cu violenţele, fiind "eminamente defensive", iar acţiunile au fost reactive. La rândul său, ministrul Carmen Dan spunea că intervenţia Jandarmeriei a fost una legitimă, de restabilire a ordinii publice, justificată de provocările huliganilor.

Peste 400 de persoane au fost rănite, iar Parchetul General face o anchetă cu privire la modul de intervenţie a Jandarmeriei. Numărul persoanelor care au depus plângeri în dosarul violenţelor de la protest a depăşit cifra de 700. 

    

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite