VIDEO Liviu Avram, despre cazul Kovesi la CEDO: O victorie a Laurei Codruţa Kovesi ar reprezenta o uriaşă palmă morală pentru CCR

VIDEO Liviu Avram, despre cazul Kovesi la CEDO: O victorie a Laurei Codruţa Kovesi ar reprezenta o uriaşă palmă morală pentru CCR

Liviu Avram FOTO Eduard Enea

Jurnalistul Liviu Avram susţine că o eventuală victorie a fostei şefe DNA la Curtea Europeană a Drepturilor Omului ar reprezenta o uriaşă ruşine morală pentru Curtea Constituţională a României. „Printr-o decizie controversată, luată de o minoritate de 4 judecători a fost practic desfiinţată independenţa procurorilor”, a declarat Liviu Avram, referindu-se la decizia CCR cu privire la revocarea lui Kovesi.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Fosta şefă DNA faptul că i-a fost încălcat dreptul la un proces echitabil, de a fi judecat de o instanţă imparţială şi independentă, potrivit Articolului 6 al Convenţiei. Ori, Curtea Constituţională a României nu este o instanţă independenţă şi imparţială în sensul CEDO. Sunt 9 judecători numiţi politic la CCR, deci în revocarea lui Kovesi nu a existat o decizie a unei instanţe imparţiale. În fapt, CCR, în motivarea deciziei sale, a interzis explciit accesul la o altă instanţă. În motivare CCR spune de 11 ori că revocarea nu paote fi atacată la o instanţă de contencios-administrativ. Astfel, Kovesi susţine că nu a putut să-şi valorifice acest drept”, a explicat Liviu Avram.

Jurnalistul subliniază faptul că o decizie CEDO în acest caz va avea doar efecte de natură morală, o eventuală decizie favorabilă nu o va repune în funcţie pe fosta şefă DNA.
 
„O decizie favorabilă din partea CEDO pentru dna Kovesi va fi o uriaşă palmă morală pentru CCR. Să fi pus să aperi drepturile cetăţenilor şi să fi găsit chiar tu că ai încălcat acele drepturi reprezintă o uriaşă ruşine. Practic, printr-o decizie luată de o minoritate de 4 judecători, în această speţă, a fost desfiinţată independenţa procurorilor. Totul pentru a-i satisface voinţa politică a lui Tudorel Toader de a fi şef peste procurori”, a susţinut Liviu Avram.

Citeşte şi:

Cazul Kovesi la CEDO. Care sunt întrebările judecătorilor CEDO pentru autorităţile române în această speţă

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: