UPDATE Judecătorii au decis ca „Micul Hercule” şi fratele său să rămână cu familia. Direcţia pentru Protecţia Copilului va ataca decizia instanţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Giuliano Stroe FOTO Facebook
Giuliano Stroe FOTO Facebook

Giuliano Stroe cunoscut drept „Micul Hercule” şi fratele acestuia vor rămâne cu familia. Aşa au decis judecătorii Tribunalului Olt după ce reprezentanţii Direcţiei pentru Protecţia Copilului au cerut ca cei doi copii să fie trecuţi în plasament, întrucât tatăl lor îi obligă să facă exerciţii de forţă foarte dificile care le împiedică dezvoltarea armonioasă.

UPDATE Directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Olt, Rădiţa Piroşca, a anunţat că în numele instituţiei pe care o conduce va ataca decizia Tribunalului Olt cu recurs.

„Nu pot să mă declarar decât dezamagită de decizia acestei instanţei, dar în acelaşi timp nu comentez decizia instanţei. Noi vom continua demersurile, vom face apel în termen de cinci zile şi vom continua să monitorizăm familia. Indiferent şi de rezultatul apelului, Direcţia va continua monitorizarea celor doi minori ai familiei Stroe, atât prin intermediul angajaţilor noştri, cât şi cu ajutorul autorităţilor. Vom încerca să colaborăm cât de mult putem cu familia, dar şi cu autorităţile din comuna unde locuieşte familia, astfel încât să ne putem atinge scopul de a-i şti pe copii protejaţi şi sănătoşi”, a declarat, pentru Mediafax, Rădiţa Piroşca.

După ce l-au acuzat pe tatăl celor doi mici halterofili de rele tratamente aplicate copiilor, reprezentanţii Direcţiei Copilului au cerut ca Giuliano şi Claudiu Stroe să treacă în plasament, întrucât în familie nu au parte de un mediu propice dezvoltării armonioase fizice şi psihice de care au nevoie.

Părinţii celor doi au susţinut în faţa magistraţilor că cei doi copii sunt „absolut sănătoşi”, că au întrerupt antrenamentele şi că Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului „acţionează doar la presiunile media”.

Micii halterofili au întrerupt antrenamentele

„Copiii se află în creştere, este un proces absolut normal. Şi eu până în clasa a VI-a, a VII-a eram foarte scund şi apoi m-am dezvoltat. Sunt absolut sănătoşi. Le-am făcut analize prin care să văd dacă le este pusă în pericol creşterea. Nu se pune problema de aşa ceva. Am transmis analizele şi la un prieten medic din Angalia, care îmi confirmă că ambii copii sunt sănătoşi. În plus, am întrerupt şi antrenamentele cu ei. Lucrăm maximum două ore pe zi, cu pauză de o lună. Nu vor nici ei şi nici noi să ne fie luaţi. Direcţia Copilului nu acţionează decât la presiunile media. Nu că ar şti ei cum să-mi crească copiii”, a declarat Iulian Stroe, tatăl copiilor, pentru Mediafax.

Giuliano Stroe, care acum are opt ani, a intrat în Cartea Recordurilor drept „cel mai puternic băiat din lume” cu trei ani în urmă, când familia sa era stabilită în Italia. Atunci, băieţelul a impresionat juriul şi audienţa unei emisiuni TV din Italia mergând în mâini, foarte rapid, pe o distanţă de 10 metri. Băiatul este cel mai mare dintre cei patru copii ai familiei Stroe, însă la opt ani este mult mai scund decât colegii lui, astfel că tatăl său a fost nevoit să îi înalţe scaunul de şcoală cu 10 centimetri pentru că nu ajungea la bancă să scrie.
 

 Tatăl lui Giuliano Stroe, cel mai puternic copil din lume, cercetat de procurori

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite