VIDEO Imaginile abuzurilor jandarmilor: protestatari paşnici, cu mâinile ridicate, loviţi cu bestialitate de forţele de ordine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agresiunea neprovocată a Jandarmeriei, care a acţionat cu grenade lacrimogene asupra unor grupuri de manifestanţi paşnici, a fost semnalată pe reţelele sociale de participanţii la proteste.

Mai grav, pe Facebook au apărut imagini care surprind cum oameni liniştiţi, care stau cu mâinile ridicate pe stradă, sunt loviţi cu bastonul de jandarmi.

Printre victimele abuzurilor forţelor de ordine se numără şi jurnalistul Hotnews Robert Mihăilescu, care a fost lovit cu pumnii şi picioarele de jandarmi, după o transmisiune live.

„Transmiteam LIVE intervenţia jandarmilor. Bărbatul în alb (n.red.- un bărbat în civil care dădea ordine jandarmilor) m-a prins de mână şi mi-a smuls telefonul. I-am strigat că sunt ziarist şi am ridicat mâinile deasupra capului, cu legitimaţia care se afla la gât ridicată în aer. Bărbatul m-a tras în mijlocul jandarmilor cărora le-a spus: 'Luaţi-l şi pe ăsta'. Unul dintre jandarmi m-a lovit cu pumnul şi m-a împins în spatele cordonului în timp ce un al jandarm mi-a mai dat un picior în spate. I-am cerut să îmi dea telefonul înapoi, spunându-le din nou că sunt ziarist. Un jandarm m-a înjurat şi m-a lovit cu piciorul. În acest timp, un alt jandarm zdrobea de asfalt telefonul meu”, a povestit Robert Mihăilescu.

Senatorul USR Cristian Ghica a postat un filmuleţ care surprinde momentul în care un cetăţean paşnic este lovit cu bastonul de un jandarm, pentru că ar purta un tricou "Fără penali".

"Vlad e unul din cei mai paşnici oameni pe care îi cunosc. E unul din juriştii care ne ajută la grupul parlamentar şi care munceşte la multe din sesizările, amendamentele şi proiectele pe care USR le depune. În seara asta, singura lui ”vină” a fost că purta un tricou cu #farapenali.  Cel care a lovit fără motiv un cetăţean paşnic trebuie să răspundă. La fel cum trebuie să răspundă toţi cei care au decis acţiunile brutale şi nejustificate din această seară ale jandarmeriei. Iar Carmen Dan, Viorica Dăncilă şi Liviu Dragnea trebuie să plece de urgenţă!", a scris Ghica pe Facebook.

Un incident asemănător a fost surprins în imaginile de mai jos.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite