VIDEO Germania: O femeie însărcinată ucisă pentru că era musulmană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
VIDEO Germania: O femeie însărcinată ucisă pentru că era musulmană
VIDEO Germania: O femeie însărcinată ucisă pentru că era musulmană

O femeie musulmană însărcinată în trei luni a fost înjunghiată de un bărbat de naţionalitate germană, în vârstă de 29 de ani, care i-a aplicat acesteia 18 lovituri de cuţit, chiar sub privirile inocente ale copilului ei, de numai trei ani, în timpul unei audieri în care era acuzat de calomnie, transmite CNN. Bărbatul, care dispreţuieşte lumea islamică, s-a prezentat luni la curtea din Dresda, unde va fi judecat pentru faptele

Bărbatul este cercetat pentru înjughierea farmacistei Marwa El-Sherbini, în vârstă de 33 de ani, de 18 ori în faţa fiului ei în vârstă de numai trei ani, în timpul audierii unui caz de calomnie, în luna iulie.

A vrut să-i anihileze
, a declarat avocatul acuzării, Frank Heinrich.

Avocatul a explicat instanţei judecătoreşti că acuzatul a înjunghiat-o pe femeie dintr-un sentiment de ură manifestat faţă non-europeni şi musulmani
, raportează AFP, citată de CNN.

Mai citiţi şi
:


Totul a început în august 2008, când, aflată pe un teren de joacă public, Sherbini l-a rugat pe bărbat să îl mute pe nepotul său dintr-un leagăn pentru ca fiul ei Mustafa să-l poată folosi.

Bărbatul a insultat-o pe Sherbini, folosind apelative precum terorist sau islamic, potrivit procurorilor.

Femeia l-a acuzat pe bărbat de insultă şi abuz, invocându-l în instanţă. Astfel, ambele părţi s-au prezentat la proces pe 1 iulie, unde, la finalul mărturiei lui Sherbini, bărbatul a scos un cuţit, cu care a atacat-o.

El s-a prezentat la proces într-un hanorac cu glugă şi cu ochelari de soare la ochi, pe care judecătorul l-a rugat să şi le dea jos, potrivit AFP.

Bărbatul s-a năpustit şi asupra soţului femeii, căruia i-a aplicat trei lovituri de cuţit, şi a mai atacat o persoană prezentă în sala de judecată.

Potrivit presei locale, poliţiştii au încercat să intervină în timpul incidentului, unde câteva focuri de armă au fost trase. Unul dintre glonţuri l-a nimerit chiar pe soţul victimei, care a fost transportat la spital de urgenţă. El a stat în comă timp de două zile.

Sherbini s-a mutat în Dresda în anul 2003, după ce soţul ei a primit o bursă de cercetare în domeniul ingineriei genetice la Institutul Max Planck. Când Sherbini a fost ucisă, el trebuia să-şi prezinte teza de doctorat.

Moartea femeii, însărcinată în trei luni, a stârnit furia musulmanilor din întreaga lume, dar în special a nativilor din Egipt. Mulţi au acuzat Germania că nu apără minoritatea musulmană în faţa unui nou val dominat de sentimente de ură la adresa lumii arabe.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite