VIDEO FOTO Turelele cu tun de 30 de milimetri pentru blindatele 8X8 ale  Armatei Române au trecut, în sfârşit, testele de trageri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După  o primă încercare nereuşită, turelele cu tun de 30 de milimetri produse de israelienii de la Elbit pentru blindatele PIRANHA 5 ale MApN  au trecut cu succes testele de trageri. Acestea au avut loc în Norvegia, în condiţii meteo extreme, în prezenţa unor specialişti ai Armatei Române.

Puterea de foc a turelelor a fost demonstrată prin utilizarea tuturor funcţionalităţilor turretului, inclusiv a tunului de 30 mm cu comandă electrică, dar şi a mitralierei de 7,62 mm.

Ambele arme au fost testate în multiple rânduri, la capacitate maximă, şi au îndeplinit toate cererile din caietul de sarcini.

Imagine indisponibilă

Sistemul de ochire este unul de ultimă oră

Testele au fost realizate după toate standardele NATO, iar rezultate au demonstrat precizia în tragere şi performanţa sistemului chiar şi în cele mai dificile scenarii - fiind simulate condiţii reale pe câmpul de luptă. S-au folosit scenarii de zi şi de noapte şi o combinaţie de ţinte statice sau în mişcare. 

Imagine indisponibilă

Reamintim că livrarea transportoarelor blindate 8X8 Piranha 5 pentru Armata Română este serios întârziată, iar producătorul american riscă  să fie penalizat de MApN.

"Se constată o întârziere şi ne aflăm încă în termenul de 60 de zile în care compania ar putea să le livreze, la expirarea căruia vor fi calculate penalităţile prevăzute de contract",  susţinea cu ceva timp în urmă.  ministrul Apărării Gabriel Leş  pe Facebook după ce a vizitat Uzina Mecanică Bucureşti unde producătorul elveţian Mowag, deţinut de americanii de la General Dynamics, asamblează blindatele pentru MApN. Leş a precizat şi că MApN a achitat un avans de 30 la sută din suma totală de 895 de milioane de euro pentru care furnizorul a constituit garanţie bancară. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite