VIDEO FOTO Ministerul Justiţiei din Costa Rica dezminte acuzaţiile avocatei Laura Vicol. Elena Udrea şi Alina Bica sunt bine-mersi, fiecare are patul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Justiţiei din Costa Rica a făcut precizări privind condiţiile în care sunt deţinute Elena Udrea şi Alina Bica. Oficialii din Costa Rica au dezminţit afirmaţiile pe care avocata Alinei Bica pe care le-a făcut.

Cu ceva timp în urmă, avocata Laura Vicol a susţinut că sunt groaznice condiţiile de detenţie în care stau cele două.

„Este cumplit, este groaznic, am înţeles că dorm câte 3, 4 în pat. Este foarte multă mizerie, este foarte multă violenţă, sunt puţini gardieni, care nu reuşesc să menţină ordinea acolo”, a spus avocata.

În replică, Ministrul Justiţiei şi Păcii din Costa Rica susţine că totul este departe de adevăr.

„Se află în modulul A2, şi, precum ştiţi, închisoarea Vilma Curling nu este supraaglomerată şi fiecare deţinut are propriul pat. Modulul în care se află cele două este conceput pentru 68 de persoane şi nu există supraaglomerare”, a explicat Jose Luis Bermudez, director în cadrul ministerului, citat de publicaţia lateja.cr.

Bermudez a adăugat că la această oră nu a primit nicio plângere formală din partea Elenei Udrea sau a Alinei Bica şi a dat asigurări că drepturile le-au fost respectate, fără să ducă lipsă de curăţenie sau mâncare, arată digi24.ro. 

puscarie
puscarie
puscarie

Îşi vede copilul de două ori pe zi

În ceea ce priveşte situaţia Elenei Udrea şi a fiicei ei, Bermudez a precizat că Udrea îşi vede copilul de două ori pe zi, de fiecare dată la cererea ei, dar că nu a cerut niciodată transferul în clădirea destinată mamelor cu copii.

„Există o zănă exclusivă pentru femeile care se pregătesc să nască, sau care au născut, paturi pentru copii. Pot sta acolo alături de copiii lor până când aceştia împlinesc trei ani. E curat, sunt pătuţuri, scutece, asistente medicale, au o atenţie specială din partea personalului”, a continuat Jose Luis Bermudez.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite