VIDEO Exerciţiu comun al pompierilor cu echipele RATB. Cum este scoasă de sub tramvai victima unui accident

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii de  la ISU Bucureşti-Ilfov în cooperare cu Regia Autonomă de Transport Bucureşti şi UPU SMURD Bucureşti au efectuat un exerciţiu de salvare a unei persoane  care, conform scenariului, a fost lovită de tramvai şi a rămas prinsă în partea din faţă a vehiculului. Pentru extragerea acesteia a fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare.

La exerciţiu au participat echipaje de descarcerare şi prim ajutor  din cadrul ISU Bucureşti-Ilfov, personal de intervenţie din cadrul  RATB şi personal medical UPU SMURD Bucureşti.

Echipajul de descarcerare împreună cu personalul RATB au acţionat pentru crearea spaţiului necesar extragerii victimei prinsă sub tramvai, iar echipajul de prim ajutor coordonat de un medic din cadrul UPU SMURD Bucureşti au stabilizat victima şi i-au acordat primul ajutor.

În timp, toate echipajele de descarcerare de la nivelul Bucureşti-Ilfov vor trece prin această etapă de pregătire.

Exerciţiu comun al pompierilor cu echipele RATB

Antrenamentele pompierilor vin în contextul în care, în Capitală, numărul celor răniţi grav sau care îşi pierd viaţa după ce au fost loviţi de tramvai s-a dublat în ultimul an, arată digi24.ro. Salvatorii răspund unor astfel de urgenţe de cel puţin două ori pe lună. Chiar şi aşa, nu există un protocol de intervenţie pentru cei prinşi sub tonele de fier, spune coordonatorul SMURD Bucureşti. Este şi motivul pentru care, preţ de două luni, pompieri, medici şi angajaţi ai Regiei de Transport se antrenează cot la cot pentru astfel de accidente. În astfel de intervenţii, salvatorii luptă pentru viaţă contracronometru. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite